Hirdetés
Gondolkodtató
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a kisteherautó múlt heti sérültje
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a kisteherautó múlt heti sérültje
Hirdetés

Elgondolkodtató Facebook poszt született, amit egy múltheti baleset elszenvedője írt, 2020.03.11-én

“Kedves mindenki aki ezt a posztot olvassa.

Szeretném elmesélni nagyvonalakban a mai napon történt esetem. Ma délelőtt 10 órakór eléggé súlyos balesetet szenvedtem , Bábolna környékén az M1-es autópályán, Győr felé.

Jobban mondva lehetett volna ennél sokkal rosszabb is. Én egy térd zúzódással és fejfájással megúsztam, sajnos a kisteherautó amivel utaztam nem úszta meg ennyivel. Részletekbe nem mennék bele, hogy hogyan is történt, ki ,miért és hol volt a hibás mert teljesen lényegtelen.

A lényege a dolognak, hogy amíg még az autó megmarad részében ültem és próbáltam felmérni a körülöttem lévő dolgokat, saját magam is, hogy egyben vagyok-e észre vettem, hogy a Román származású kamionos akivel a balesetem is volt, próbált segítséget kérni telefonon.

Én e közben igyekeztem magam és a beszorult lábam kimenteni a roncsból, ami azért eltartott egy ideig. E közben a sofőr kiszállt és megkérdezte, hogy jól vagyok-e és hogy hívta a szervet mindjárt itt lesznek. Megköszöntem neki, mivel én nem tudtam kiszedni még a telefonomat sem. Eltelt már jó pár perc mire kimásztam a roncsból, váltottam a sofőrrel néhány mondatot, majd arrébb sétáltam.

Bő 10 perc telt el mire a rendőrök odaértek .

Az autósok és kamionosok mind kikerültek a leállósávon mint, ha csak egy fa dőlt volna az útra. És pont itt van a mondandóm lényege. Ezalatt a 10 perc alatt az ég megadta világon senki nem áll félre, hogy esetleg segítsen, még akkor sem amikor én az autóban ültem.

Hirdetés

Valószínűleg látni lehetett, hogy a lábam vonszolom magam után, de én csak azt láttam néhány elhaladó autóból, hogy a telefon a kézben és fényképeznek.

Kérdezem én, ez vajon normális így?!

Rendben, hogy a sofőr hívott segítséget, de ezt rajtunk kívül senki nem tudta.

És senkinek nem volt ideje arra, hogy megálljon csak addig amíg a mentő vagy épp rendőr odaér, hogy /jól vagy ember? kell segítség?/ Tényleg ilyen világot élünk és ennyi az összefogás?

Én még anno úgy tanultam, hogy baleset esetén kötelesség LENNE segíteni a másikon.


Mit kockáztatsz? Cserbenhagyás, segítségnyújtás elmulasztása

Kicsit elszörnyedtem, hogy ez van ma és ennyire nem lehet más emberekre számítani, ha valóban baj van. Engem is várnak itthon és gondolom mindenkit. Nekem szerencsém volt, hogy így megúsztam, de lehet , hogy ha egy picit is elhagy a szerencse pont annak köszönhettem volna az életem aki megáll nekem segíteni.

Eléggé elgondolkodtató, hogy miben és hogyan is élünk. Remélem, ezt majd olyan ember is olvasni fogja, aki éppen mellettem haladt el és a telefonja a kezében volt, hogy egy gyors selfie-t nyomjon rólam és a szerencsétlenségemről.

Vigyázzatok magatokra és ha esetleg ilyet láttok gondoljatok arra, hogy mindenkit hazavárnak!!! Köszönöm, hogy elolvastad!” írja a baleset sérültje, Gergő, a Facebook poszt szerzője.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája