Velünk tartasz?Fokozott rendőri jelenlét és térfigyelő kamera a Kolozsvári utcában

Fokozott rendőri jelenlét és térfigyelő kamera a Kolozsvári utcában

2019-07-29 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

A Kolozsvári utca, a 6-os főút és vasúti fővonal kereszteződésénél a türelmetlenség (és a közlekedési szabályok be nem tartása) rengeteg balesetveszélyes helyzetet és feszültséget szült.

A 6-os számú főúton feltorlódott autók miatt a Kolozsvári utcából (ezt „menekülő-elkerülő útvonalként” kezdték használni az autósok) balra kanyarodók nem tudtak besorolni a 6-os főútra és vagy keresztben a főúton, vagy a vasúti pályatesten rekedtek meg.

A balesetek elkerülése érdekében a közút fenntartója a Kolozsvári utcában a 6-os számú főútra „balra kanyarodni tilos” táblát helyezett ki, ezzel minimalizálva a balesetek kockázatát.

hirdetés

A kihelyezést követően azonban több bejelentés is érkezett az utcában lakóktól és a közlekedőktől, hogy a tábla tiltását az arra közlekedők jelentős része nem tartja be.

A Dunatelepen élők jelezték, hogy a kanyarodási tiltás miatt (főként hatósági ellenőrzés tartama alatt) az autósok hozzájuk hajtanak be, az ott lévő utcákban fordulnak meg, emiatt nagyobb zaj és légszennyezési terhelés éri az ott élőket, gyakran az ingatlanjukhoz is nehezebben jutnak el.

A helyzet normalizálása érdekében a hatóság több alkalommal is rendőri jelenlétet alkalmazott a kereszteződésben, amely visszatartotta az arra közlekedőket a szabálysértésektől.  A kereszteződésben térfelügyleti kamera is telepítve van, ezt a kerületi rendőrkapitány kérésére áthelyezték, így teljes rálátással bír a kereszteződésre.

hirdetés

A kerületi rendőrök a kereszteződésben a kanyarodási szabályok betartása végett a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály és Budafok-Tétény közterületfelügyelet munkatársaival együttműködve a szabálytalanul balra kanyarodókat a kereszteződéstől feljebb (M0 kanyarodási szakaszában) félreállítja és – a kamerafelvételt is felhasználva – 50.000 ft közigazgatási bírsággal sújtja. 

A rendőrség a közút kezelőjével a kapcsolatot felvette és kérte, hogy a kereszteződésbe a „kamerával megfigyelt terület” jelzést helyezze ki, ezzel is a szabályok betartására szorítva a közlekedőket.

A rendőrség kéri, hogy a közlekedők az érvényben lévő táblák és szabályok szerint közlekedjenek, mert a szabálysértéseket a hatóságok szankcionálni fogják

Forrás: 22.kerület.ittlakunk.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: