Hirdetés

Hírek
Fizetőssé tették a parkolást a visegrádi Apátkúti völgynél
Fizetőssé tették a parkolást a visegrádi Apátkúti völgynél
Hirdetés

A Pilisi Parkerdő a területén lévő népszerű kirándulóhelyek és környékük védelme, a főképp hétvégente kialakuló, kritikus természeti terhelés mérséklése és a fenntartható erdei turizmus érdekében az autóforgalom csökkentésére tett lépéseke, fiuetőssé tette a parkolást, a díjat a fejlesztésekre fordítják – olvasható a parkero.hu oldalán.

Mint írják, aki kirándulószezonban, jó idő esetén, hétvégén a frissen felújított Apátkúti-tavat, a Telgárthy-rétet, az Ördögmalom-vízesést vagy a Kaán Károly-forrást választja, azzal szembesül, hogy már-már elviselhetetlen az autók száma, parkolóhely pedig sehol.

Azért, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel, az Apátkúti-völgy erdei parkolóhelyeit 2021. május 28-ától napi 1000 Ft-os díj ellenében lehet igénybe venni.

Hozzáteszik: Azon túl, hogy ezzel a lépéssel mérsékelhető az Apátkúti-völgy és a Telgárthy-rét terhelése, a parkolás díj bevételét a Pilisi Parkerdő a terület karbantartására fordítja, kiemelten a hulladékkezelésre és – a Telgárthy-rét hatalmas látogatottsága miatt – nyilvános erdei illemhely működtetésére.

A fizetős parkolásból befolyó összeg ezen kívül a tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések fenntartási költségének, továbbá a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetésének forrása is.

Hirdetés

Az apátkúti fizetős parkoló elindítása jelentős és a Parkerdő látogatói számára is érzékelhető lépés a jelenleginél rendezettebb és fenntarthatóbb visegrádi turisztikai környezet megvalósítása felé.

A Parkerdő felhívja a figyelmet arra is, hogy a sorompónál megváltott parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán Károly-forrás felé továbbhaladásra nem jogosít fel.

Forrás: parkerdo.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés