Fizetőssé tett volna az albán kormány egy autópályát, a lakosság szétverte a kapukat!

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Erős érzelmeket váltott ki előbb a koszovói kamionsofőrökből, majd az albán lakosságból is az, hogy az albán kormány megpróbált autópályadíjat szedni. – írja az index.hu

A balkáni ország rendkívül elmaradott úthálózattal rendelkezik, de néhány kétszer kétsávos utat azért autópályának neveznek.

Az ilyen sztrádákon eddig díjmentesen lehetett robogni, igaz, csak legfeljebb 110 kilométer/órával. Az egyik legforgalmasabb, több hegyi szakasszal is rendelkező Durrës-Kukës autópályát a kormány megpróbálta fizetőssé tenni. A személyautóktól 2,5, míg a kamionosoktól 22,5 eurót szerettek volna beszedni.

Fotó: Stringer / Reuters

Ám az ügy erős politikai felhangot kapott, mert Kukës az az északkelet-albániai város (egy hatalmas lakóteleptömb), amely a legközelebb fekszik Koszovóhoz, így a baloldali Edi Rama kormányát a jobboldali ellenzék azonnal azzal vádolta, hogy a díjjal megpróbálja egymástól elválasztani a „nemzettestvéreket”, vagyis szándékosan nehezíti meg a Koszovó és Albánia közötti közlekedést. Koszovó miniszterelnöke, Ramush Haradinaj is megszólalt az ügyben, az autópályadíjakat ő is túlzottan magasnak minősítette.

Az ellenkampány betalált, a húsvéti ünnepek alatt több ezer ember rohamozta meg az autópálya-kapuk infrastruktúráját, és a tüntetők gyakorlatilag két nap alatt a földdel tették egyenlővé a méregdrága rendszert.

Fotó: Stringer / Reuters
 Edi Rama miniszterelnök azt mondta, hogy mind a vagyon, mind a rendőrség elleni erőszakot keményen megbüntetik, ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy a díjakat felülvizsgálják.
Forrás: https://index.hu/gazdasag/2018/04/03/fizetosse_tett_volna_az_alban_kormany_egy_autopalyat_a_lakossag_inkabb_szetverte_a_kapukat/

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?