Hirdetés

Hírek
Fittyet hányt a követési távra a sofőr – Meghalt a családja az emiatt bekövetkezett balesetben
Fittyet hányt a követési távra a sofőr – Meghalt a családja az emiatt bekövetkezett balesetben
Hirdetés

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen. Az elkövető 2021. július 24-én, az M5-ös autópályán az autójával nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért nagy sebességgel az előtte haladó járműszerelvénynek, majd egy másik személyautónak ütközött. A vádlott két utasa a balesetben életét vesztette. – áll az ugyeszseg.hu közleményében.

A vádirat szerint a férfi 2021. július 24-én, dél körül, Kiskunfélegyháza közelében, az M5-ös autópályán haladt mintegy 93-103 km/óra sebességgel. Az időjárás derült volt, a látási viszonyok is jók voltak, a sztrádán nagy volt a forgalom. A vádlott előtt egy nyerges vontató közlekedett félpótkocsit vontatva. A járműszerelvény forgalmi okból 7-8 km/óra sebességgel haladt, ezért mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjét egyidejűleg villogtatta. A lassan haladó teherautó féktávolságon kívül észrevehető volt.

A férfi azonban nem tartott megfelelő követési távolságot, és az autóját hirtelen balra kormányozta, hogy elkerülje az ütközést. Ennek ellenére mintegy 80-90 km/óra sebességgel a félpótkocsi hátuljának ütközött.

Az ütközés miatt a vádlott autója a belső sáv irányába sodródva érintőlegesen nekiütközött egy másik személyautónak, ami a belső sávban forgalmi okból mintegy 15-20 km/óra sebességgel haladt. Az ütközés után a vádlott autója a belső sávban, elejével a leállósáv irányába állt meg.

A vádlott három utast szállított, akik közül a vádlott testvére és anyja olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A harmadik utas és a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Hirdetés

Valamennyiük biztonsági öve be volt csatolva.

A baleset azért következett be, mert a férfi megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elől haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetén is – meg lehessen állni.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és végrehajtandó fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés