Hirdetés
Hírek
Finn módszerrel az ittas vezetők ellen  – Ezúttal közel 200 autóst ellenőriztek
Finn módszerrel az ittas vezetők ellen – Ezúttal közel 200 autóst ellenőriztek
Hirdetés

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság egyenruhásai 2022. augusztus 11-én a Szécsényi és a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársaival közösen tartottak az ittas vezetők kiszűrésére irányuló, úgynevezett „Finn módszeres” ittasság ellenőrzést Balassagyarmat belterületén.

Az akció célja a szabályszegő járművezetők kiszűrése mellett, az ilyen jellegű közlekedési magatartás veszélyességének tudatosítása és a balesetek megelőzése volt.

A „Finn módszeres” ittasság ellenőrzés lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Amennyiben a jármű sofőrje nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.

Fotó: police.hu

Az ellenőrzés során ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel.

Hirdetés

Az egyenruhások egyéb szabályszegések elkövetése miatt négy helyszíni bírságot és négy közigazgatási bírságot szabtak ki, három esetben szabálysértési feljelentést tettek a jármű vezetőjével szemben.

Fotó: police.hu

 

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája