Hirdetés

Hírek
Finn módszer a hazai rendőröknél – senki sem úszhatja meg az ittas vezetést
Finn módszer a hazai rendőröknél – senki sem úszhatja meg az ittas vezetést
Hirdetés

A hatóságok az adott útszakaszokon közlekedők mindegyikét megállították, és természetesen a zéró tolerancia elvét alkalmazták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2017. április 16-án, vagyis húsvétvasárnap az úgynevezett „finn módszer”-t alkalmazva ellenőrizte a gépjárműforgalmat. A Nagyerdő közelében, a debreceni Szabó Lőrinc utcában és a 33-as számú főúton egyszerre, egy időben az arra közlekedő járművek mindegyikét megállították a rendőrök.

© Police.hu

Minden sofőrnek meg kellett fújnia az alkoholszondát. Amennyiben a vezető nem volt ittas, azonnal továbbhajthatott, ellenben, ha pozitív lett az eredmény, akkor félre kellett állnia a sofőrnek, aki ellen eljárást kezdeményeztek a hatóságok. A rendőrség beszámolója szerint a finn módszeres akcióban összesen 210 járművet ellenőriztek, és ezek közül hármat vezetett ittas sofőr. Két esetben ittas járművezetés miatt közigazgatási eljárást indítottak a szervek, egy esetben pedig büntetőfeljelentést kezdeményeztek.

© Police.hu

 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés