Filléres trükk, amitől újra fényes lesz a matt fényszóród

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

A műhelyekben több ezer forintért polírozzák a fényszórókat, a műveletet viszont odahaza is elvégezhetjük, nagyjából 300 forintból.

Valószínűleg mondanunk sem kell, mennyire fontos tényező a biztonságos autózásban, hogy sötétedés után is megfelelően lássuk az utat. Azonban a plexi/műanyag autólámpák az évek múlásával elkezdenek sárgulni, mattá válnak, ami miatt már nem olyan lesz a világítás, amire szükségünk van.

Ilyenkor irány a műhely, ahol a szakik általában 4-8 ezer forintért polírozzák a búra darabját. Ha viszont nincs a közelben műhely, vagy anélkül szeretnénk megoldani a dolgot, hogy ki kellene fizetnünk ennyi pénzt, van házi megoldás is.

© Chris fix it

Az autós YouTube-csatornát üzemeltető Chris Fix it kipróbálta, mennyire hatékony a klasszikus fogkrémes-fogkefés megoldás, a teszt alapján pedig úgy tűnik, műköidk. Ehhez persze az kell, hogy a lámpa búrája kívülről, és ne belülről kezdjen el mattulni, ám ha az adott, akkor igen látványos lesz a végeredmény.

A művelethez egy körülbelül 300 forintos fogkrémet, valamint egy fogkefét használt. A dolog lényege, hogy a fogkrém tartalmazzon szódabikarbónát, de bármilyen másik is megteszi, ilyenkor azonban a megfelelő hatás kedvéért érdemes keverni bele.

© Chris fix it

A tisztítás első lépéseként ujjal kenjük szét a fogkrémet a búrán, majd egy fogkefe segítségével kezdjük el jó alaposan dörzsölni. Ha kész, hagyjuk állni egy kicsit, majd ha már kezd megszáradni a fogkrém, meleg vízzel locsoljuk le, majd töröljük le róla a krémet.

© Chris fix it

A megfelelő hatás kedvéért a végén még egy kis waxot is felvihetünk rá, ami megvédi a búrát attól, hogy újra hamar besárguljon.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170318_matt_fenyszoro_fogkrem_fogkefe_autos_tippek
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?