Hirdetés

Hírek
Filléres trükk, amitől újra fényes lesz a matt fényszóród
Filléres trükk, amitől újra fényes lesz a matt fényszóród
Hirdetés

A műhelyekben több ezer forintért polírozzák a fényszórókat, a műveletet viszont odahaza is elvégezhetjük, nagyjából 300 forintból.

Valószínűleg mondanunk sem kell, mennyire fontos tényező a biztonságos autózásban, hogy sötétedés után is megfelelően lássuk az utat. Azonban a plexi/műanyag autólámpák az évek múlásával elkezdenek sárgulni, mattá válnak, ami miatt már nem olyan lesz a világítás, amire szükségünk van.

Ilyenkor irány a műhely, ahol a szakik általában 4-8 ezer forintért polírozzák a búra darabját. Ha viszont nincs a közelben műhely, vagy anélkül szeretnénk megoldani a dolgot, hogy ki kellene fizetnünk ennyi pénzt, van házi megoldás is.

© Chris fix it

Az autós YouTube-csatornát üzemeltető Chris Fix it kipróbálta, mennyire hatékony a klasszikus fogkrémes-fogkefés megoldás, a teszt alapján pedig úgy tűnik, műköidk. Ehhez persze az kell, hogy a lámpa búrája kívülről, és ne belülről kezdjen el mattulni, ám ha az adott, akkor igen látványos lesz a végeredmény.

A művelethez egy körülbelül 300 forintos fogkrémet, valamint egy fogkefét használt. A dolog lényege, hogy a fogkrém tartalmazzon szódabikarbónát, de bármilyen másik is megteszi, ilyenkor azonban a megfelelő hatás kedvéért érdemes keverni bele.

© Chris fix it

A tisztítás első lépéseként ujjal kenjük szét a fogkrémet a búrán, majd egy fogkefe segítségével kezdjük el jó alaposan dörzsölni. Ha kész, hagyjuk állni egy kicsit, majd ha már kezd megszáradni a fogkrém, meleg vízzel locsoljuk le, majd töröljük le róla a krémet.

© Chris fix it

A megfelelő hatás kedvéért a végén még egy kis waxot is felvihetünk rá, ami megvédi a búrát attól, hogy újra hamar besárguljon.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170318_matt_fenyszoro_fogkrem_fogkefe_autos_tippek
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés