Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak, ezt tegye, ha vad ugrik a kocsija elé

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak, ezt tegye, ha vad ugrik a kocsija elé

2019-11-16 Facebook

Munkába tartott szerdán hajnalban egy férfi, amikor szarvas rohant az autója elé a 86-os főúton. A Renault vezetője balra rántotta a kormányt, hogy elkerülje a balesetet.

Körmend felől Egyházasrádóc irányába haladt egy Renault szerdán hajnalban, amikor az autó előtt átrohant egy szarvas – írta a 112press.hu.

A járművet vezető férfi balra rántotta a kormányt. Az autó áttért a szemközti sávba, majd lerobogott a felázott töltésen, és a vizesárkon átpattanva fák közé csapódott, végül az oldalára borulva állt meg. Az autó nem ütközött a szarvassal.A jármű vezetője ki tudott mászni a Renault-ból, a mentők kivizsgálásra szállították kórházba.


Fotó: 112press.hu

A balesetnek volt szemtanúja, aki megerősítette a nagyvad miatti kormányrántást, és ezt igazolják a lehaladási nyomok is. Van, aki bóbiskolva hosszan halad a padkán, mielőtt árokba borul az autójával, és ezután azt mondja, hogy vad ugrott a kocsija elé. A mostani esetnél látszik, hogy hirtelen irányváltoztatás után történt a baleset.

Fékezni és elütni

A portál szerint nem hangzik ugyan jól, de ilyen esetekben statisztikailag is a legcélravezetőbb vészfékezni és a sávban tartani az autót akkor is, ha a vaddal való ütközés elkerülhetetlen.A néhány mázsás szarvas teste ugyan komoly roncsolódást okoz a járműben,

de ez még mindig szerencsésebb, mint masszív fával, betonáteresszel, vagy szemből érkező, akár több tonnás járművel ütközni.

Vannak pozitív és negatív példák is, de összességében lényegesen jobban járnak azok, akik nem rántják félre a kormányt.

Forrás: 112press.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Segítünk az átállásban