Hirdetés

Hírek
Figyelemfelkeltő sebességmérést végeztek Angyalföldön
Figyelemfelkeltő sebességmérést végeztek Angyalföldön
Hirdetés

Szuperprojekt a közlekedésbiztonságért! – ezzel a szlogennel végeztek az utóbbi időben figyelemfelkeltő sebességmérést  Angyalföldön a XIII. kerületi rendőrök és a KVP csapata.

Facebook oldalukon azt írják: „Ne féljetek, nem a pénzbehajtás volt a cél, hanem a közlekedésbiztonságot szerettük volna előtérbe helyezni!”

Az adott útszakaszon sebességmérő táblával tájékoztatták az arra közlekedő gépjárművezetőket a pillanatnyi sebességükről. Ez az első lépés volt annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az előírt sebesség betartására.

Nem is gondolták volna, hogy ilyen nagy sikert aratnak, hiszen nem tudtak betelni a vicces reakciók láttán és a köszönetnyilvánításoktól!

Ezt követően kicsit távolabb az új TC-108 hitelesített traffipaxszal mértek a rendőrség munkatársai. Az eredmények nagyon megleptek őket!

Két óra alatt mindössze 3 szabálytalankodó gépjárművezetővel kellett intézkedniük. Ezt a számot úgy szokták mondani, hogy „szinte nulla” egy ilyen forgalmas útszakaszon!

Fontos megjegyezni, hogy a gyorshajtás nem csak pénzbüntetést vonhat maga után, hanem számos balesetet is okozhat. Minél nagyobb sebességgel közlekedsz, annál hosszabb a fékút, ami jelentősen növeli a balesetek bekövetkezési kockázatát. És ne is beszéljünk arról, hogy mennyivel nagyobb a roncsolódás, ha magas sebességgel ütközöl! Mint írják, az autók nem a levegőben való száguldozásra lettek tervezve, így jobb, ha a sebességet a körülményeknek megfelelően választjuk meg.

A közlekedésbiztonság mindannyiunk érdeke! Friss híreink itt.

Hirdetés

Borítókép:Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület – KVP Facebook oldala

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés