Gondolkodtató
Figyelem! Változás az Üllői úton. Egy sávot elveszítünk ideiglenesen itt is
Figyelem! Változás az Üllői úton. Egy sávot elveszítünk ideiglenesen itt is
Hirdetés

A fővárosi önkormányzat korábban döntött ilyen kerékpársávok kialakításáról, hogy így segítse a koronavírus-járvány idején a munkába járást és a biztonságos közlekedést. Írja az infostart.

Első lépésként a Bartók Béla úton alakítottak ki kerékpársávot, jelenleg pedig a Tétényi úton kezdődnek el a munkálatok. Ezzel párhuzamosan a fővárosi önkormányzat további helyszínek bevonásáról is döntött, így hamarosan több útszakaszokon is biztonságosabban lehet majd biciklivel közlekedni – olvasható a BKK közleményében.

Kerékpársávok lesznek a Tétényi útnak a Bartók Béla út és az Etele út közötti részén, az Üllői útnak a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakaszán, a Baross utcában a Kálvin tér és az Orczy tér között, illetve a Rákóczi úton. A Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán már használható az ideiglenes kerékpársáv.  – írta meg a portál néhány napja.

Olvasónk fotója
Hirdetés

A BKK közölte: ha a későbbi tapasztalatok kedvezők lesznek, a kialakított sávok egy része a járvány után akár véglegessé is válhat.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban nőtt a kerékpár-forgalom Budapesten.

Sajnos mi a jelenlegi helyzet normalizálódása után komoly dugókat látunk lelki szemeinkkel ezeken a helyszíneken, ezért reméljük, hogy nem gondolja komolyan a BKK, hogy állandóssítják ezeket a sávokat.

Figyeljetek, mert furcsa az ideiglenes kialakítás. A felezővonal miatt láttunk autósokat, akik nem tudták eldönteni, hogy most ráhajthatnak-e a sávra, vagy nem.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája