Hirdetés

Hírek
Ferencváros hivatalossá tette, hogy a közterületesek magánügyben is elfoglalhatják a rokkantak parkolóhelyeit
Ferencváros hivatalossá tette, hogy a közterületesek magánügyben is elfoglalhatják a rokkantak parkolóhelyeit
Hirdetés

A neofeudalizmus bástyája lett Ferencváros, ahol a helyhatóság egyenruhásainak különleges előjogai vannak. Ráadásul luxusjogai, hiszen a privát kedvteléseiket intézhetik a jobbágy-választópolgárok kárára. – Írja a 444.hu

A dolog úgy derült ki, hogy Anita kiabálásra lett figyelmes a Tompa utcában:

A IX. kerületben a Tompa utca elején a közterület felügyelet kocsija éppen a rokkantaknak fenntartott helyen parkolt. Nem intézkedtek hivatalosan, a sofőr intézte a privát dolgát, a társa várta. Az egyik kép bal szélén álló bottal jaró rokkant férfi ordítozására lettem figyelmes, ő is sérelmezte, hogy ott parkolnak és magánügyet intéznek.

Anita ezúttal nem legyintett és ment tovább magában szitkozódva, ahogy az ember ilyenkor szokta, hanem fogta magát, és levelet írt a kerületi közterület-felügyeletnek az ügyben. A válasz, amit mindjárt elolvashatsz, megdöbbentő, két okból is. Egyfelől kerek perec megírták, hogy a közterületfelügyelet munkatársai akkor is parkolhatnak mozgássérült parkolóban, ha éppen nem büntetnek, hanem magánügyet intéznek. Épp elég ehhez, ha villog a lámpájuk, akkor is, ha nem közfeladatot látnak el. A másik elképesztő elem a levélben, hogy releváns ellenérvnek tekintették, hogy a rokkant járókelő, aki kiabált, úgysem akart volna odaparkolni, hiszen gyalog érkezett.

Hmmm. Nagyon örülnék, ha csak egy kicsit is úgy éreznék, hogy nekik nem lehet mindent büntetlenül. Ha te vagy én parkoltunk volna ott, akkor 50 ezres helyszíni bírságot kaptunk volna, szó nélkül.

– kommentálta a válaszlevelet Anita.

De a helyzet az, hogy éppen az derül ki a levélből, hogy nekik bármit lehet büntetlenül.

Forrás: https://444.hu/2017/03/07/ferencvaros-hivatalossa-tette-hogy-a-kozteruletesek-maganugyben-is-elfoglalhatjak-a-rokkantak-parkolohelyeit
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés