Velünk tartasz?
Felújítás, átépítés –  Változik az M3-as autópálya forgalmi rendje

Felújítás, átépítés – Változik az M3-as autópálya forgalmi rendje

2020-08-31 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Több mint két kilométeren újul meg az M3-as autópálya külső sávjának két szakasza a Budapest felé vezető oldalon a 48-as és a 49-es kilométer között Aszód térségében, valamint az 59-es és 60-as kilométer között Hatvan környékén – közölte a Magyar Közút.

A beavatkozásokhoz kapcsolódó terelések kiépítésén már dolgoznak a szakemberek, a munkavégzéshez kapcsolódó korlátozások 2020. szeptember 8-án lépnek életbe, a beruházások várhatóan október elejére fejeződnek be. A kivitelezők a munkaterületet 2020. szeptember 8-án, kedden veszik át a sávelhúzásos terelés kiépítését követően. A kivitelezés ideje alatt szakaszosan, úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben.

Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Budapest felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára, míg a munkavégzés mellett a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett.

hirdetés

Vagyis ezzel a módszerrel az autópálya 2×2 sávos áteresztő kapacitása megmaradhat a felújítás mellett is. A pihenőhelyeket a felújítási munkák idejére le fogják zárni. A beruházások teljes egészében hazai forrásból, összesen közel bruttó 260 millió forintból valósulnak meg.

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Érdekelhet 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK