Hirdetés

Hírek
Felrobbant a kocsiban felejtett kézfertőtlenítő, az Audi szinte teljesen kiégett
Felrobbant a kocsiban felejtett kézfertőtlenítő, az Audi szinte teljesen kiégett
Hirdetés

Időzített bombaként lapult a kocsiban, majd sajnos komoly bajt is okozott egy budapesti családnak egy kézfertőtlenítő. Az alkoholos gél felhevült a napon, lángba borítva az Audit. Isteni szerencse, hogy a família épp nem tartózkodott a járműben, ám a kocsinak egy életre búcsút inthetnek egy 800 forintos folyadék miatt. – írja a Blikk. Írják továbbá:

Az asszony vasárnap ment a párjával nagybevásárlásra a XI. kerületben. Leparkoltak, majd bementek a boltba, pár perc után azonban nagy kiabálásra lettek figyelmesek.


KAPCSOLÓDÓ

VIDEÓ: Robbanás, óriási füsttel kiégés az M7-esen. Egy autó végső pusztulása, testközelből 🙁


– Valaki ordított, a kék Audi tulajdonosát keresték. Amint leesett, hogy rólunk lehet szó, azonnal sprinteltünk a parkolóba. A kocsi már füstölt, hívtuk a tűzoltókat, akik gyorsan megérkeztek. Profi munkát végeztek, de mire ki tudták nyitni az ajtót, a hő hatására a bal oldal teljesen kiégett. Az első kérdésük az volt, tartottunk-e a kocsiban kézfertőtlenítőt!

Aztán az egyik berendezésük ki is mutatta, hogy a tűzfészek ott volt, ahol a gél pihent a kocsiban.

Végül autómentőt kellett hívnunk – folytatta a drámai történetet Szilvia, aki a sors fintorának tartja, hogy pont velük történik ilyen baleset, akik a járványveszély alatt minden létező szabályt betartottak.

Az asszony férjének régi álma volt egy Audi A6-os, kártérítésre azonban nem számíthatnak, hiszen a majd húszéves kocsira cascót sem kötöttek, a kötelező biztosítás pedig ilyen rendkívüli esetben nem fizet.

Az esethez kiérkező Bognár Lénárd egy autómentéssel foglalkozó céget vezet. Mint mondta, nem lepődött meg, amikor kiderült, mi okozta a bajt.

Hirdetés

– Pár hete volt egy hasonló eset, ott egy férfi autóját kellett pont ugyanezen ok miatt elszállítanunk. Ott is komoly kár keletkezett, egy ilyen robbanás az egész autót tönkreteheti – vélekedett Bodnár.

Tűzoltók figyelmeztetnek

A katasztrófavédelem külön kisfilmet készített arról, hogy senki ne hagyja autójában a kézfertőtlenítőket.

– A kézfertőtlenítők magas százalékban alkoholt tartalmaznak, így tűzveszélyesek. Senki ne hagyja, az autóban, hiszen egy meleg nyári napon akár 80-90 fokra is felhevülhet a kocsi – figyelmeztet Szabari Kata tűzoltó százados.

Forrás: blikk.hu


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés