Felmerülhet a terület alapú, vagy személyhez kötött rendszám is akár

Felmerülhet a terület alapú, vagy személyhez kötött rendszám is akár

2020-02-01 Facebook

Ugyanis rekordgyorsan elfogyott R kezdőbetűs rendszámok után már csak négy betűt lehet felhasználni. Több megoldás is felvetődött. – írja az origo.

Rekordidőn belül, bevezetése után mindössze 16 hónappal elfogytak az R betűvel kezdődő rendszámok tavaly, és már az év végén az új, S betűjelű sorozat jelent meg. Mindez köszönhető az újautó-piac lendületének, valamint a használtautó-importnak – írta a Híradó.hu.

A mostani becslések szerint már 2025-ben szükség lehet újfajta rendszámokra(az S után csak a T, V és Z kezdőbetűk adhatók ki, a többi már foglalt).Több megoldás is szóba jött, jöhet. Egyrészt kiút lehet a személyhez kötött rendszám,vagyis, ha egy jármű adásvételét követően az új tulajdonos a korábbi autójának az azonosítóját kapná meg” – mondta Gyulainé Tóth Zsuzsanna, a Magyar Autóklub jogi igazgatója.

A legegyszerűbb és legolcsóbb a forgalomból véglegesen kivont rendszámok újbóli kiadása lenne.Ugyanakkor ez sem tekinthető véglegesnek, de jelentős tartalék van a lehetőségben.”

A területi alapú rendszám Nyugat-Európában már egy bevált rendszer.


Előnye például, hogy bármilyen közlekedés szituációban, balesetben egyből beazonosítható, hogy hova tartozik a közlekedő. Ugyanakkor adásvételkor cserélni kellene, hiszen például egy Debrecenből a fővárosba kerülő autóra ebben az esetben szükséges új azonosító igénylése” – tette hozzá Gyulainé Tóth Zsuzsanna.

Szerinte még van idő a megfelelő rendszer kiválasztására.Jelenleg nem is szerepel a téma a Belügyminisztérium elsődleges, kidolgozandó kérdései között,de amikor időszerű lesz, egy alapos elemzés kell a megoldáshoz.

Forrás: origo.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés