Hirdetés

Gondolkodtató
Felfüggeszti egy magyar autósiskola a motoros képzést
Felfüggeszti egy magyar autósiskola a motoros képzést
Hirdetés

A döntését egy Facebook posztban írta meg a Veled Vezetünk Autósiskola:

„A Veled Vezetünk Autósiskola felfüggeszti minden motorkerékpár jogosítvánnyal kapcsolatos képzését.

Véleményem szerint a ma Magyarországon kialakult közlekedési helyzet nem alkalmas arra, hogy kezdő motorkerékpárosokat képezzünk. Értem ezalatt a közúthálózat fokozott ütemben történő romlását és a közlekedési morálban egyre inkább megjelenő negatív jelenségeket.
Az utak burkolatának nagymértékű romlása nem csak komoly anyagi plusz költséget jelent a járművek tulajdonosainak, de sokszor rendkívül balesetveszélyesek is.

Ehhez járulnak még hozzá például a lekopott útburkolati jelek és a sokszor növényzettel benőtt, ezáltal nem látható jelzőtáblák.
A közlekedési kultúránkban széles körben tapasztalható negatív jelenségek szintén nem segítik a biztonságot. Nap mint nap látható, hogy vannak olyanok, akik már szinte úgy közlekednek, ahogy éppen nekik tetszik. Áthajtanak a piros jelzésen, nem veszik figyelembe a záróvonalat, az előzni tilos táblát vagy éppen a sebességkorlátozást.

Az irányjelzőt nem használók tábora most gyorsabban terjed, mint a Covid. Sokan pedig olyan helyen parkolják le a járművüket, ahol tilos, vagy nem tilos ugyan, de balesetveszélyes helyzetet teremtenek vele.

Hirdetés

Már egy ideje gondolkoztam azon, hogy valamit jó volna tenni annak érdekében, hogy ne ilyen körülmények között keljen közlekednünk, de mit is tehet egyetlen ember? Próbáltam alkalmazkodni és csak magamban vagy néha hangosan mérgelődtem a kialakult helyzet miatt.
Most viszont történt valami, amin nem tudok és nem is akarok „némán” túllépni!

2023.06.20.-án a délutáni órákban barátom és volt tűzoltó kollégám a KRESZ szabályait betartva közlekedett motorkerékpárjával a soroksári úton, amikor egy figyelmetlenül sávot váltó gépkocsi nekiment. Az ütközés következtében elesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. 41 éves és három gyerek apukája volt.

A motoros képzés szüneteltetése mellet ezentúl az oktatói munkám során tapasztalt szabálytalanságokat és veszélyes közlekedési helyzeteket videófelvételek és fényképek segítségével közzé fogom tenni. Remélve ezzel, hogy minden érintett és illetékes jó irányban változtat a bemutatott hibákon, vagy helytelen közlekedési magatartásán. Friss híreink itt.

Véleményem szerint az egyre növekvő sűrűségű forgalomban csak akkor lehetünk a lehető legnagyobb biztonságban, ha mindannyian betartjuk a szabályokat és lehetőség szerint segítjük közlekedési partnereinket.

T. Attila emlékére”

– írta meg a posztban az autósiskola vezetője.

Borítókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés