Hirdetés

Hírek
Felfüggesztett börtönt kapott a BKK busz előtt büntetőző autós
Felfüggesztett börtönt kapott a BKK busz előtt büntetőző autós
Hirdetés

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság a héten meghozott elsőfokú ítéletével 2 év – 4 év próbaidőre felfüggesztett –börtönbüntetésre ítélt egy férfit, akit az ügyészség többek között közúti veszélyeztetés bűntettével vádolt. Emellett a bíróság 4 évre eltiltotta a vádlottat a járművezetéstől is – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Az ítélet szerint a vádlott 2018. augusztus 6-án délután egy közlekedési konfliktust úgy rendezett a Megyeri úton közlekedő 30-as menetrendszerinti autóbusz vezetőjével, hogy személygépkocsijával a busz előtt indokolatlanul fékezett.

A két gépjármű összeütközött, amely miatt az autóbusz utasai közül többen megsérültek.

Hirdetés

Az elsőfokú bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként közúti veszélyeztetés és rongálás bűntettében, valamint rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. A kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, illetve a közúti járművezetéstől eltiltás mellett

a bíróság több mint 300 ezer forint – a Budapesti Közlekedési Zrt. részére történő – kártérítés megfizetésére is kötelezte a férfit.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott büntetlen előéletét, a jelentős időmúlást, továbbá azt, hogy a vádlott a tettét egy cselekménnyel valósította meg, illetve egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság a cselekmény kiemelt tárgyi súlyát, továbbá azt is, hogy a terhelt több ember életét és testi épségét tette ki közvetlen veszélynek.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség képviselője, valamint a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslati nyilatkozatra.

Forrás: Fővárosi Törvényszék

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés