Gondolkodtató
Féktelen száguldozás beszüntetése a németeknél. A teszt már jövőre elkezdődhet, igaz kompromisszumokkal
Féktelen száguldozás beszüntetése a németeknél. A teszt már jövőre elkezdődhet, igaz kompromisszumokkal
Hirdetés

Életveszélyes száguldozás, vagy évtizedes német sajátosság – erről vitatkoznak az autógyártás európai fellegvárában, Németországban. A rendőrök szakszervezete évek óta kéri a kormányt, hogy vezessen be sebességkorlátozást az autópályákon, de legalább fogadjon fel független szakértőket, akik megvizsgálják, hogy milyen hatással lenne a közlekedés biztonságára a táblák kihelyezése.

A szociáldemokraták támogatják a kezdeményezést, sőt Svenja Schulze, környezetvédelmi miniszter szerint nem csak emberéleteket mentene a lassítás, de az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökkenne. – írja az euronews.com

Ez a terület viszont a közlekedési minisztériumhoz tartozik, melynek vezetője Andreas Scheuer hallani sem akar a szigorúbb szabályozásról. Szerinte amellett, hogy a korlátlan száguldás már-már német hagyománnyá vált, a több százezer ingázó életét is megnehezítené.

Úgy tűnik egyelőre csak a Biztosítók Országos Szövetségének sikerült mindenki számára elfogadható javaslattal előállnia.

Eszerint teszt jelleggel bizonyos szakaszokon reggel 6 és este 10 óra között 130 kilométer per órában kéne meghúzni a felső határt és megfigyelni, hogy ezáltal csökken-e a balesetek száma, illetve változik-e a gazdaság dinamikája. A teszt már jövőre elkezdődhet.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája