Hirdetés

Gondolkodtató
Fájdalmas szigorítás a budapesti parkolásban, sok utca lesz fizetős
Fájdalmas szigorítás a budapesti parkolásban, sok utca lesz fizetős
Hirdetés

Új fizetős parkolási övezetekről, a meglévők kiterjesztéséről és drágításról döntenek szerdán a Fővárosi Közgyűlésben. – írja az origo.hu, a Napi.hu cikke nyomán

Az ingázókat most már szinte teljesen kiszorítják!

Mégis meddig terjesztik ki a fizetős zónákat Budapesten?

Íme a változások összefoglalója:

  • Fizetős lesz a XI. kerületben a Bocskai út-Karolina út-Villányi út-Tas vezér utca által határolt terület, mivel a parkolóhelyek telítettsége 91,4 százalékos. A díj 265 forint lesz óránként, a maximális várakozási idő 4 óra.
  • A Gellérthegy teljes XI. kerületi része is fizetős lesz. Ezt szintén a jelentős várakozási igénnyel indokolják, a telítettség 80,4 százalékos. A tervek szerint itt is 265 forintot kell majd fizetni, és 4 óra lesz a maximális várakozási idő.
  • Bevonják a fizetős övezetbe az Őrmezői lakótelepet is. Ezt a kerület már az M4 metró átadása előtt kezdeményezte, de akkor meghiúsult. A felmérések szerint a körzet telítettsége 89,4 százalékos. A díj 175 forint lesz időtartam-korlátozás nélkül.
  • Az Infopark területéről szintén száműzik a „P+R autósokat”. Egyedül az állami tulajdonban lévő rövid Warga László út maradhat ingyenes. Az Infoparkban nagyon magas 98,4 százalékos a telítettség, a díj 175 forint lesz, korlátozás nélkül.
  • Fizetős lesz Kelenföld is, egészen pontosan a Szerémi út-Galvani utca-Andor utca-Egér út-vasút-Hamzsabégi út által határolt terület. A kihasználtság 82,8 százalékos ezért 175 forint lesz a díj időkorlátozás nélkül.
  • Újbuda képviselő-testülete azt is javasolta, hogy azokon a területeken, ahol eddig is fizetni kellett, a 350 forintos díj legyen 440 forint, a 175-ös körzetek pedig legyenek 265-ösök. Ahol azonban eddig is 265 forintot kellett fizetni, ott az egységesítés jegyében maradjon is ennyi.
  • A XII. kerületben most új területek bevonásáról nem döntenek, azonban arról szavaznak majd a képviselők, hogy 18:00 óra helyett 20:00 óráig kelljen fizetni.
  • Zuglóban nemrég tették fizetőssé a Hungária körúttól a belváros felé eső részt, hamarosan azonban a másik oldalon is megszűnik az ingyenes parkolás. Itt 88 százalékos lett a telítettség azóta, hogy például az Ötvenhatosok teréről és Istvánmezőről kiszorultak az autósok. A díj 175 forint lesz, időkorlát nélkül.
  • Változik az Állatkerti körút parkolása is. Arra rájöttek, hogy a nem túl olcsó állatkerti belépő mellé az 525 forintos parkolási díj sok lesz, így a terv most az, hogy a ligeti főszezonban 265, azon kívül 175 forint legyen a díj.
  • Azért pedig, hogy ennek legyen értelme, a liget többi részén – kivéve az Ötvenhatosok terét – a 440 forintos díjat 350-re csökkentik. Így talán nem menekülnek az autósok az állatkert elé, és nem kell a látogatóknak sokat gyalogolniuk.

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés