Fájdalmas szigorítás a budapesti parkolásban, sok utca lesz fizetős

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Új fizetős parkolási övezetekről, a meglévők kiterjesztéséről és drágításról döntenek szerdán a Fővárosi Közgyűlésben. – írja az origo.hu, a Napi.hu cikke nyomán

Az ingázókat most már szinte teljesen kiszorítják!

Mégis meddig terjesztik ki a fizetős zónákat Budapesten?

Íme a változások összefoglalója:

  • Fizetős lesz a XI. kerületben a Bocskai út-Karolina út-Villányi út-Tas vezér utca által határolt terület, mivel a parkolóhelyek telítettsége 91,4 százalékos. A díj 265 forint lesz óránként, a maximális várakozási idő 4 óra.
  • A Gellérthegy teljes XI. kerületi része is fizetős lesz. Ezt szintén a jelentős várakozási igénnyel indokolják, a telítettség 80,4 százalékos. A tervek szerint itt is 265 forintot kell majd fizetni, és 4 óra lesz a maximális várakozási idő.
  • Bevonják a fizetős övezetbe az Őrmezői lakótelepet is. Ezt a kerület már az M4 metró átadása előtt kezdeményezte, de akkor meghiúsult. A felmérések szerint a körzet telítettsége 89,4 százalékos. A díj 175 forint lesz időtartam-korlátozás nélkül.
  • Az Infopark területéről szintén száműzik a “P+R autósokat”. Egyedül az állami tulajdonban lévő rövid Warga László út maradhat ingyenes. Az Infoparkban nagyon magas 98,4 százalékos a telítettség, a díj 175 forint lesz, korlátozás nélkül.
  • Fizetős lesz Kelenföld is, egészen pontosan a Szerémi út-Galvani utca-Andor utca-Egér út-vasút-Hamzsabégi út által határolt terület. A kihasználtság 82,8 százalékos ezért 175 forint lesz a díj időkorlátozás nélkül.
  • Újbuda képviselő-testülete azt is javasolta, hogy azokon a területeken, ahol eddig is fizetni kellett, a 350 forintos díj legyen 440 forint, a 175-ös körzetek pedig legyenek 265-ösök. Ahol azonban eddig is 265 forintot kellett fizetni, ott az egységesítés jegyében maradjon is ennyi.
  • A XII. kerületben most új területek bevonásáról nem döntenek, azonban arról szavaznak majd a képviselők, hogy 18:00 óra helyett 20:00 óráig kelljen fizetni.
  • Zuglóban nemrég tették fizetőssé a Hungária körúttól a belváros felé eső részt, hamarosan azonban a másik oldalon is megszűnik az ingyenes parkolás. Itt 88 százalékos lett a telítettség azóta, hogy például az Ötvenhatosok teréről és Istvánmezőről kiszorultak az autósok. A díj 175 forint lesz, időkorlát nélkül.
  • Változik az Állatkerti körút parkolása is. Arra rájöttek, hogy a nem túl olcsó állatkerti belépő mellé az 525 forintos parkolási díj sok lesz, így a terv most az, hogy a ligeti főszezonban 265, azon kívül 175 forint legyen a díj.
  • Azért pedig, hogy ennek legyen értelme, a liget többi részén – kivéve az Ötvenhatosok terét – a 440 forintos díjat 350-re csökkentik. Így talán nem menekülnek az autósok az állatkert elé, és nem kell a látogatóknak sokat gyalogolniuk.

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?