Hirdetés

Hírek
Ezzel a módszerrel szűrik ki a mobilozó és biztonsági öv nélkül közlekedő sofőröket
Ezzel a módszerrel szűrik ki a mobilozó és biztonsági öv nélkül közlekedő sofőröket
Hirdetés

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés zajlott Kaposváron és vonzáskörzetében, 54 szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a Készenléti Rendőrség egységeinek segítségével február 9-én fokozottan ellenőrizték Kaposvár és környéke forgalmát.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil kocsikkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőnek alkoholszondát kell fújnia. Amennyiben a sofőr nem ittas, úgy azonnal továbbindulhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és eljárás indul vele szemben.

Az akció ideje alatt a járőrök 550 gépjárművezetőt ellenőriztek, és egyetlen sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

Hirdetés

Fotó: police.hu

A rendőröknek emellett többek közt az elsőbbség szabályainak megsértése, a biztonsági öv használatának hiánya, valamint a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt összesen 54 esetben kellett intézkedniük. Az akciót három civil gépkocsi, hét járőrautó és két drón segítette.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű kontrollt. Kérjük a közlekedésben részt vevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés