Hirdetés

Hírek
Ezt a sofőrhibát nehéz megúszni épp bőrrel autópályán – videó
Ezt a sofőrhibát nehéz megúszni épp bőrrel autópályán – videó
Hirdetés

Egy amerikai hölgy mutatta be azt a manővert, amely gyakran végződik a nagy sebesség miatt az elválasztó korláton landoló autóval.

A nő elég agresszíven próbál utat törni magának, miközben egyik sávból a másikba ugorva szeretné az előtte haladót is leelőzni. Azt nem látni, miért – lehet már korábban összezörrent valamin a két autós – de a Volkswagen Jetta előtti autós kivág elé.

A nő visszakormányozná a kocsit, de az a hirtelen nagy kormánymozdulatoktól fellépő terhelésváltozástól csak jobban elveszti az egyensúlyát és még inkább túlkormányzottá válik, mígnem az elválasztónak nem csapódik.

Igen rutinos sofőrnek kell lenni, hogy ilyen helyzetben az egyébként kellően gyors, de túlzott kormánymozdulatot követően, amitől a jármű elkezd táncolni, sikerüljön az egyensúlyát visszanyerni.

Elvileg, amilyen szögben tört ki a kocsi fara, az első kormányzott kerekeknek is olyan szögben kellene minél hamarabb állniuk. A neheze ott következik, hogy ha ezt az első megcsúszást kivédtük, amikor jön vissza a kocsi fara, ugyanilyen gyorsan kellene a másik irányt is felvenni a kormánnyal. Ez az „ostorozás” komoly kihívás az autópálya-balesetek esetében, a harmadik korrekciónál szokták elveszteni végleg az uralmat a kocsi felett.

A baleset tanulságai mellett, legalább senki nem sérült meg benne. Azt nem tudni, hogy a kamerás autóban utazó látta-e, ami mögötte történt, de lassítás nélkül ment tovább, ami elég elítélendő.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170725_veszelyes_tul_kozel_menni_autopalyan
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés