SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Ezért nem veszik el a jogosítványát a 73-szoros gyorshajtónak – A 2,5 milliós büntetés viszont marad

Ezért nem veszik el a jogosítványát a 73-szoros gyorshajtónak – A 2,5 milliós büntetés viszont marad

2020-05-23 Facebook
- hirdetés -

Egy hete adtunk hírt arról, hogy Bács-Kiskun megyében egy bordó Opel személyautó sofőrje 2019 szeptembere és 2020. május 13. között 73 alkalommal lépte át a megengedett legnagyobb sebességet, így már 2,5 milliós bírságnál jár.

Sokan felháborítónak találtátok (jogosan) és az internet népe is azon tanakodott, hogy az ilyen embernek miért nem vonják be a vezetői engedélyét. Az Alfahír az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordult, a lapnak küldött válaszból pedig kiderül, hogy

az autó forgalmi engedélyét ugyan bevonták, de a sofőr nemhogy megtarthatta jogosítványát, még büntetőpontokat sem kapott. Sőt, úgy tűnik az autót is vezeti.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Ennek oka az, hogy létezik egy jogi kiskapu a magyar rendszerben, miszerint ha egy szabálytalanságot elkövető autóst nem érnek tetten, csupán az autójáról készül felvétel, akkor a hatóság az objektív felelősség elve alapján az üzembentartót (legtöbbször tulajdonost) keresi fel és bünteti meg.

De ha az üzembentartó azt mondja, hogy nem ő vezette az autót, és megmondani sem tudja, hogy ki ült a kocsijában (ugye, ez rendkívül életszerű), akkor az ügy le van zárva.

A rendőrség azt írta:

A kérdéses ügyek mindegyikében objektív felelősség elvén alapuló eljárás indult a gépjármű üzembentartójával szemben, amely során a gépjármű vezetőjének személye nem került beazonosításra.”

Mivel a gyorshajtások telepített sebességmérő kapuknál lettek bemérve, és ezek szerint a felvételek sem alkalmasak a sofőr beazonosítására, így egyszerűen elég volt letagadnia, hogy ő vezette az autót.

A lap azonban kiszúrt még egy érdekes dolgot:

A rendőrség eredeti közleménye szerint az érintett Opel sofőrje 2019 szeptembere és 2020. május 13. között 73 alkalommal lépte át a megengedett legnagyobb sebességet Bács-Kiskun megyében. Az ügyfélkapun (Jármű Szolgáltatási Platformon) keresztül lekérdezve sikerült megtalálniuk az autót, amit valóban kivontak a forgalomból,

Csakhogy 2020. március 11-én vonták ki a forgalomból, miközben a rendőrség szerint 2020. május 13-ig mérték a gyorshajtásokat (egy nappal a közlemény kiadása előttig)

Na most vagy a rendőrségi közlemény nem helyes, vagy a fent leírtak azt jelenthetik, hogy a rendőrségi közlemény kiadásáig forgalmi engedély nélkül is ment az autó, azaz lehet, hogy ebben a pillanatban is szorgalmasan mérik a sebességét a kamerák, hiszen ha március óta nem zavarta a sofőrt a tiltás, most sem fogja. A kérdés így inkább az, hogyan járkálhat valaki büntetlenül egy forgalomból kivont járművel?

Forrás: alfahír.hu

 


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: