Hirdetés

Hírek
Ezért lesznek ma tele rendőrökkel a vasúti átjárók
Ezért lesznek ma tele rendőrökkel a vasúti átjárók
Hirdetés

Létezik Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Nap és éppen ma van.

Országszerte közös ellenőrzéseket végez a vasúti átjáróknál a MÁV és a rendőrség pénteken.

A rendőrök országosan több mint 50 helyszínen ellenőrzik a közlekedőket, a vasutas biztonsági szakértők pedig szórólapokkal is próbálják felhívni a figyelmet a kockázatokra.

Vizsgálják ezenkívül a vasúti átjárók állapotát, a vágányok melletti területeket, a közúti útburkolat minőségét, a felfestéseket, a jelzők, optikák épségét, láthatóságát, illetve azt, hogy az áthaladó vonatokon megvannak-e az előírt jelzések és zárva vannak-e a vasúti kocsik ajtói.

A MÁV közleménye szerint május végéig 36 baleset történt itthon vasúti átjárókban, tizenöttel több, mint tavaly ilyenkor. Idén nyolc ember halt meg, négyen súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek meg, tavaly ugyanebben az időszakban 6 halálos áldozat volt, két súlyos és három könnyű sérülés történt.

A balesetek hátterében száz százalékban az autóvezetők figyelmetlensége, a KRESZ előírásainak megszegése állt. A tragédiákat jellemzően az okozta, hogy a közlekedők túlbecsülték saját képességeiket: megpróbáltak még a vonat előtt átérni, esetleg egy pillanatra kihagyott a figyelmük. Az okok között szerepelt emellett a gyorshajtás, az agresszív vezetési stílus, a vasúti fényjelző tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása, a vezetés közbeni telefonálás is.

A közlemény szerint tavaly kilenc, idén májusig hét autó ütközött az útátjáróban haladó vonat oldalának, ami a járművezetők figyelmetlenségét, rossz közlekedési morálját mutatja. Hozzátették: hogy vasúti berendezés meghibásodásából eredő baleset hét éve nem történt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170602_ezert_lesznek_ma_tele_rendorokkel_a_vasuti_atjarok

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés