Hirdetés

Gondolkodtató
Ezért következhetett be a hátborzongató baleset
Ezért következhetett be a hátborzongató baleset
Hirdetés

Mint azt mi is megírtuk délelőtt az M3-as autópályán, Budapest felé haladt nemrég egy kamion, amikor hirtelen, a semmiből durrdefektet kapott.

KAPCSOLÓDÓ:

Durrdefekt után tarolt a kamion

A Technológiai és Ipari Minisztérium Facebook-bejegyzésben magyarázta el, miért következett be a baleset. Mint írták, minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztályának munkatársai július végén elejét vették annak, hogy egy román kamion hasonlóan járjon.

Hirdetés

A nehéz tehergépkocsit az ártándi határátkelőhelyen tartóztatták fel és vizsgálták meg, amelyből kiderült, hogy a vontatójármű egyik baloldali kereke olyan mértékben használódott el, hogy a gumiabroncs teljes futófelületén kilátszott a szövetváz. Kiemelték, a kamion csak kerékcsere és a súlyos közlekedésbiztonsági kockázattal arányos, 300 ezer forintos helyszíni bírság kifizetése után haladhatott tovább.

E felvételeknél biztosan nem kell nyomósabb érv amellett, hogy sérült, kopott gumival senki ne induljon útnak. A körültekintés még alaposabb okkal várható el a nagy tömegű járműveket vezető hivatásos sofőröktől
– írták a bejegyzés végén.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés