Ezen a hétvégén is a húsvétihoz hasonló korlátozásokra számíthatnak a közlekedők
Ezen a hétvégén is a húsvétihoz hasonló korlátozásokra számíthatnak a közlekedők
Hirdetés

A kormányülésen az a döntés született szerdán, hogy a húsvéti pozitív tapasztalatokból kiindulva a kormány nem szeretne változtatni a jó gyakorlaton, így a hétvégére is megkapják a jogot a polgármesterek, hogy szigorúbb kijárási korlátozásokat rendeljenek el. 

A vonatkozó rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg. Ennek értelmében a főpolgármester, a kerületi és települési polgármesterek az általuk közvetlenül irányított területeken szigorúbb szabályokat is alkothatnak a kijárási korlátozásokat illetően.

A felhatalmazás a 2020. április 18. (szombat) 00.00 órától 2020. április 19. (vasárnap) 24.00 óráig terjedő időtartamra szól a rendelet alapján.

Húsvétkor egyébként több polgármester élt a felkínált lehetőséggel, az elrendelt intézkedések széles skálán mozogtak. Volt, ahol lezárták a népszerű turista célpontokat, máshol a település határában ellenőrizték az arra haladókat és csak a településen lakókat engedték tovább. Székesfehérváron pedig fokozott szigor lépett életbe -közölte az index.hu: kötelező maszkviselés mellett például kutyát sétáltatni is csak 30 percig lehetett a lakóhely 1 kilométeres körzetében, futni is csak egyedül, másoktól 10 méteres távolságot tartva volt lehetőség.

Hirdetés

Nem lesz ez másképp ezen  a hétvégén sem

Terézvárosban: „a közterületeket kizárólag áthaladásra és egyéni sporttevékenységre lehet használni, a közterületeken semmilyen csoportosulás (kettő vagy több nem ugyanazon háztartásban élő személyekből álló gyülekezés) nem megengedett, a közterületi padokon és más utcabútorokon kizárólag egészségügyi okból lehet tartózkodni. E kivételes esetben is legfeljebb 15 percig” – írta Soproni Tamás momentumos polgármester.

Lezárják  Margitszigetet, a Normafát, az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. Ezeken a helyeken emiatt egyáltalán nem lehet majd belépni, de kutyát sétáltatni is tilos lesz. Józsefvárosban lezárják a Teleki téri, Mátyás téri, Kálvária téri és Golgota téri közparkokat és a FiDo Parkot. Nem lesz használható az Orczy Park sem a hétvége alatt

A Balatonnál és a Tihanyban is maradnak az előző hétvégéhez hasonló korlátozások valamint Pécs, Szeged, Kecskemét polgármestere is élt a jogával és szigorításokat, korlátozásokat vezetett be.

Szentendre, Esztergom és Dömös is korlátozza a településre való behajtást, bejutást.

Szentendrén csak azok közlekedhetnek autóval a belvárosban, akik magánszemélyként tulajdonosai a kocsinak, helyi lakosok és Szentendrén fizetik a gépjárműadót is. Csak fontos szolgáltatás igénybevétele esetén lehetséges a behajtás azoknak, akik belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok, illetve akik, önkormányzati behajtási hozzájárulással rendelkeznek.

Nem szentendreiek nem hajthatnak be kocsival a belvárosba. Nem helyi lakosok nem használhatják a Duna-parti kerékpárutat.

Esztergom a város honlapján tették közzé az utcák névsorát, amikbe csak érvényes helyi lakcímkártyával lehet majd behajtani. Dömös község közigazgatási területén – bel- és külterületen egyaránt, közterületeken, ide értve a Duna parti területeket is, a koronavírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel gépjárművel várakozni tilos.

Forrás: index.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés