Hírek
Ezekkel az egyedi autókkal parádéznak a G20-as csúcsvezetők
Ezekkel az egyedi autókkal parádéznak a G20-as csúcsvezetők
Hirdetés

Most indult Hamburgban a G20-ak éves nagygyűlése. A miniszterelnökök, elnökök java része hozza magával saját járművét is. Jelzésértékű, ki milyen géppel közlekedik.

Spiegel Online szedte össze a résztvevők elnöki limuzinjait, amelyek közt elég nagy a változatosság.

A dél-koeriai elnök – Mun Dzsein – például egy Hyundai Equus hosszított változatot használ, amely 5,45 méteres és páncélozott, ahogy azt kell.
Putyin elnök autójáról talá már sokan tudják, hogy milyen. Igen, ez a Mercedes-Maybach S 600 Pullman Gauard, az elnökök kedvence. Ilyet használ az indonéz, a szaudi, az indiai, a német kancellár, és a török elnök is.
Shinuzo Abe a japán elnök egy olyan Toyota Royal Century-ban fuvarozzák, amelyből összesen öt darab készült, de egy tönkre is ment. Akihito császár is ilyennel jár.
Theresa May egy Jaguar XJ Sentinelt kapott beiktatása után, amely megvédi akár 15 kiló TNT-s támadás ellen is.
Kínai elnök egy méretes és meglehetősen régies fazonú Hongqi HQE-t használ, amely az ország legnagyobb autógyártójának terméke.
Malcolm Turnbull egy különc. Az ausztrál elnök egy BMW 7-es sorozatú modellt használ. Ritkasága, hogy az elnöki autó fehér. Azért persze ez is páncélozott.
Donald Trump Cadlillac One-ja. Az elnök kénytelen még Obama autójában feszengeni, mivel a Beast 2.0 még nem készült el számára.
Emmanuel Macron – Citroen DS7 Crossbackja az új szelek, új hajója. A francia elnök a prémium márkáva avanzsált DS-márkát használja, ami nem is a hagyományos formájú limuzin, hanem egy SUV.
Argentín elnök – Mauricio Macri – most egy VW Touareget hajt. Igaz ehhez köze van annak is, hogy a régi autója megsérült.
Sergio Mattarella olasz elnök, különböző nagy Lanciákkal jár hivatalos utakon, de van egy 1960-as Lancia Flaminiája is, amelyet igazán különleges alkalmakkor vesznek elő, mint a nemzeti ünnepek.

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170706_Ezekkel_az_autokkal_paradeznak_a_G20as_csucsvezetok

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés