Hirdetés

Hírek
Ezeket érdemes tudni, ha egy hibrid autó karambolozott
Ezeket érdemes tudni, ha egy hibrid autó karambolozott
Hirdetés

Érdemes egy-két dologra külön is figyelni a hibridautók baleseteinél – hívja a fel a figyelmet a hirado.hu cikke, amely egy keddi baleset után adott néhány jótanácsot.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán tette közzé, hogy kedden délután a pécsi mentésirányításukhoz érkezett segélykérés szerint kisbusz és személyautó karambolozott. A helyszínen derült ki, hogy az összeroncsolódott kocsi hibrid jármű, vagyis a hagyományos mellett elektromos árammal is működik. Az autó különös veszélyt jelenthet a mentésben részt vevőknek a benne lévő „óriási feszültség” miatt – írta a Mentőszolgálat.

Fontos tudni, hogy mikor egy hibrid belső égésű motorja leáll, attól még a rendszer készenlétben lehet, s egy véletlen érintésre el is indulhat a kocsi. Mentéskor először a váltót tegyük üresbe, „P” állásba, húzzuk be a kéziféket, vegyük ki az indítókulcsot, s (Toyota Prius esetén) távolítsuk el legalább 5 méterre a járműtől. Ellenőrizni kell, hogy a „Ready” felirat kihunyt-e a műszerfalon. Ha világít – de csakis akkor –, kapcsoljuk le a gyújtást a „Power” gomb lenyomásával. Ha nem világít, ne nyomjuk le a gombot, mert az elektromotor elindulhat.

Amennyiben az indítógomb hozzáférhetetlen, akkor előbb a segédakkumulátort kell lekapcsolni. Soha ne érintsünk, vágjunk el vagy nyissunk fel semmilyen narancsszínű elektromos kábelt vagy nagyfeszültségű egységet – figyelmeztet a Toyota Prius kezelési útmutatója.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170830_Ezeket_erdemes_tudni_ha_egy_hibrid_auto_karambolozott
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés