VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Ezeken a helyeken ígérnek új P+R parkolókat jövőre

SOS Mobilgumis hirdetés

Az M1 és M7-es bevezető szakaszánál digitális táblák hívják fel az autósok figyelmét az ingyenes P+R parkolókra. Valójában ezek korántsem ingyenesek, mivel naponta egy BKV menetjegy áráért lehet használni őket. Bár a főváros kezelésében 5700 ilyen parkolóhely van jelenleg, a kerületek fokozatosan elkezdték kiszorítani az autósokat a belső kerületekből (lásd keretes írásunkat), így a fővárosi parkolási helyzet tovább romlik.

Egy 2008-ban készült tanulmány (pdf) alapján jelenleg 40 ezer kedvezményes parkolóhelyre lenne szükség Budapesten. Ehhez képest a főváros 2019 végéig nagyjából 1550 új hellyel tervezi növelni a meglévő 5700 P+R parkolói számát – irja a 24.hu

Az összesen 250 új parkolót a Hűvösvölgyi út melletti Akadémia Parknál, illetve Békásmegyeren a HÉV-állomás mellett tervezik.

Ezen kívül zajlik a körülbelül 1200 új P+R férőhely létesítésének előkészítése a Mexikói út környékén, illetve Újpest-Városkapu térségében. Ebben az esetben az összköltség körülbelül 3,5 milliárd forint, amelynek nagyobbik részét EU forrás biztosítja, írták.

A további parkolófejlesztések az egyéb, kötöttpályás gyorsvasúti hálózatfejlesztések függvényében valósulhatnak meg (M1-es, M3-as, M4-es metrók meghosszabbítása, M2-es metró-H8-as HÉV összekötés, H6-os és H7-es HÉV fejlesztése, villamosvonalak fejlesztése stb.), ezek megvalósulásának időpontja és finanszírozása azonban még nem látható.

Forrás: https://24.hu/belfold/2018/04/23/tarlosek-ezeken-a-helyeken-igernek-uj-pr-parkolokat-jovore/

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK
CÉGED
KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner
PR cikk
Termék, szolgáltatás bemutatás
(Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot
ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?