Hirdetés

Hírek
Ezek a biztonsági buckák fognak védeni a balesetektől Újlipótvárosban?
Ezek a biztonsági buckák fognak védeni a balesetektől Újlipótvárosban?
Hirdetés

Budapest egyik legforgalmasabb, kis utcákkal tagolt területe a XIII. kerület belső része. Rengeteg a jobbkezes utca, amit vagy betartanak, vagy nem. Ezen szeretnének változtani.

A sorozatos balesetek elkerülése érdekében elkezdték építeni azokat az új, forgalomcsökkentő megoldásokat, amelyekről már mi is írtunk és amelyekkel a XIII. kerület belső részein szeretnének lényeges forgalomcsillapítást elérni.

Az átalakítások lényege, hogy sok kereszteződésben útburkolati küszöb épül, ami lassítja forgalmat. Az egyenrangú kereszteződésekben pedig az egymást keresztező forgalmi sávok közös területe lesz kiemelve.

Pannónia utca – Balzac utca sarok
© hvg.hu
Radnóti Miklós utca – Pannónia utca sarok
© hvg.hu

Ilyen, a közlekedést lassító „magasítás” lesz a következő helyeken: a Szent István körút – Hollán Ernő utca – Csanády utca – Pannónia utca által határolt területen. A Szent István körút – Hegedűs Gyula utca – Csanády utca – Váci út területén. A Victor Hugo utca – Hegedűs Gyula utca – Gogol utca – Váci út kereszteződései, és a Gogol utca – Hegedűs Gyula utca – Dráva utca – Váci út által határolt terület. Vagyis lényegében Újlipótváros keresztutcás részein.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20170518_balesetek_Ujlipotvaros
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés