Hirdetés

Gondolkodtató
Ez történik, ha valaki elalszik egy Tesla volánja mögött – videó
Ez történik, ha valaki elalszik egy Tesla volánja mögött – videó
Hirdetés

A Tesla-tulajdonos videóra vette, mi történne, ha valaki elaludna, vagy rosszul lenne egy önvezető módba kapcsolt Tesla volánja mögött.

Az autóiparban lezajló, rég nem látott forradalom alapvetően két nagyon fontos változást hoz az autósok életébe. Egyrészről az elektromos autók elterjedését, ami az olyan országok, mint Kína elköteleződésével igen komoly ütemben történhet meg, másrészről pedig az önvezető autók megjelenését. A Tesla korábban már megmutatta, mire képes az általuk fejlesztett technológia, erre az élményre azonban még egy ideig várni kell. Az önvezető mód már ott van a Teslákban, egy tulajdonos pedig videóra vette, miért is nevezhetjük nyugodt szívvel életmentőnek.

A funkció jelenleg csak úgy működtethető biztonságosan, ha a sofőr fogja a kormányt és folyamatosan készen áll arra, hogy bármelyik pillanatban visszavegye az irányítást az autóban lévő számítógéptől. Erre nemcsak azért van szükség, hogy az ember kiküszöbölje a robotpilóta (sajnos halálos) gyengeségeit, hanem azért is, hogy az „autó is tudja”, minden rendben van a sofőrrel.

Könnyen lehet ugyanis, hogy valaki nem azért nem fogja a kormányt, mert épp „kényelmetlen”, hanem azért, mert elaludt vagy rosszul lett a volán mögött. Ilyenkor pedig életveszélyes lenne továbbmenni egy olyan önvezető autóval, ami egyelőre inkább csak nevében önvezető.

A Tippo’s Tesla nevű YouTube-csatorna tulajdonosa ebből kiindulva kipróbálta, mi történne, ha valaki tényleg elaludna a volán mögött. Mindezt úgy, hogy 102 km/h-val repesztett a kocsi.

Ha még nem csatlakoztál, katt ide!
ÖSSZ CSOPORT TAG + KÖVETŐ SZÁM
TÖBB MINT 10.000

Jól látni a videóból, hogy a kocsi rendszere először csak jelez a sofőrnek, hogy tegye a kezét a kormányra, majd miután ez nem történik meg, az autó folyamatosan lassítani kezd, miközben vészjelzést ad a sofőr számára. A rendszer végül bekapcsolta az elakadásjelzőt és szép lassan megállt az úton.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170911_tesla_model_s_onvezeto_mod_video

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés