Hirdetés

Gondolkodtató
Ez lesz a rendőrgyilkos sorsa
Ez lesz a rendőrgyilkos sorsa
Hirdetés

Mint arról pénteken mi is beszámoltunk, halálra késeltek egy rendőrt Újbudán 2023. január 12-én, a 11. kerületben

Halálra késeltek egy rendőrt Újbudán

Harminc napra elmegyógyintézetbe zárják a rendőrgyilkost annak érdekében, hogy kiderítsék, a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható volt-e. Az Indexnek dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus beszélt arról, hogy pontosan milyen vizsgálatok, tesztek várnak az elkövetőre.

Egy biztos: bárhogy próbál szimulálni, nem fog sikerülni.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) egy hónapra elrendelte a 35 éves rendőrgyilkos, Sz. Szilárd letartóztatását, az orvosi szakvélemény alapján a fogva tartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki – írta meg az Index.

A portál megkeresésére dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus elmondta: az elsődleges cél az, hogy vizsgálják, feltárják az illető pszichés, mentális állapotát.

A vizsgálatokat bizonyosan szakértők, egy igazságügyi pszichiáter és egy igazságügyi pszichológus fogja elvégezni. Ezek alapján készítenek majd az elkövetőről egy személyiségrajzot, feltérképezésre kerül az illető személyiségstruktúrája. A pszichológus szakértő a tesztek, az exploráció, az életútelemzés segítségével olyan pszichopatológiai ismérveket valószínűsíthet, amelyek súlyos személyiségzavarra utalhatnak, vagy a kriminális cselekménnyel összhangba hozhatók. Az általuk felállított diagnózis, szakvélemények fogják meghatározni, hogy a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható volt-e a rendőrgyilkos

– fejtette ki az Indexnek Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Hirdetés

Hangsúlyozta, hogy aki ide bekerül, annál már eleve feltételeznek valamilyen kóros elmeállapotot. Ez esetben a férfi kontrollálatlan agressziójából, kifejezetten ijesztő, abszurd és szélsőséges viselkedéséből lehet zavart mentális állapotra következtetni, ez egyébként a Fővárosi Törvényszék közleményében is szerepelt.

Az Indexnek szombaton Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára is azt nyilatkozta, hogy a gyilkos józanságát, beszámíthatóságát illetően erős kétségei vannak, szerinte ugyanis „kell valami ahhoz, hogy valaki három rendőrbe is beleszúrja a kést”.

Borítókép: MTI/Mihádák Zoltán
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés