Hirdetés

Gondolkodtató
Érdekes KRESZ kérdést vetett fel olvasónk a munkahelyénél
Érdekes KRESZ kérdést vetett fel olvasónk a munkahelyénél
Hirdetés

“Csatoltam egy fotót a munkahelyem parkolójáról, a mostani állapotokat paint-tel módosítva. 

Autós kollégáimmal időről időre fellángol a vita, hogy be lehet-e kanyarodni a parkolóba?

Helyszín: 3. kerület, Huszti út 34 szám. (igen nagy forgalmú behajtó…)

 

Egy felől ugye a parkoló a kötelező haladási irány tábla után van, tehát néhány vélemény szerint nem kanyarodhatunk balra. Más vélemények szerint viszont a kötelező haladási irány tábla a jobbra lévő behajtani tilos táblát erősíti meg, így a parkolóba (mint az út elhagyása), le lehet fordulni.

Ráadásnak a Huszti út másik oldaláról érkezve szintén van egy kötelező haladási irány tábla egyenesen, bár ezt ugye nekem nem kell tudni, ha innen jövök. 😀

Szabályosan egyébként a Zab utca felől, a parkoló bejáratával szemből lehet behajtani, ami gyönyörű, épp csak teljesen logikátlan, hiszen ugyanúgy mindkét sávot akadályozom ha bunkó vagyok, vagy ott őszülök meg ha kivárom míg reggel szabad áthaladás nyílik ezen az elég nagy forgalmú úton.
Lehet, hogy csak én gondolom túl, mert minden reggel ott anyázok, de szerintem a kötelező haladási irány tábla helyett értelmesebb lenne egy jobbra kanyarodni tilos.

Várom válaszotokat!
Köszönöm!


Válaszolt nekünk e-mailben egy KRESZ-ben igen jártas olvasónk, akinek felajánlására a jövőben rendszeresen lektoráltatjuk majd a cikkekben megjelenő KRESZ témákat:

 

“Elsődleges álláspontom, hogy itt nem lehet bekanyarodni.

A gyakorlati alkalmazás szempontjából indifferens, hogy az útról letérve mi található. (parkoló, magánút, vagy egy másik úttest) Ez ma parkoló. A tábla kihelyezésekor lehetett ott akár behajtási lehetőség is a gyártelepre.

Más: A levélíró tudja, hogy ott a munkahelye parkolója van. Én nem tudom mi van ott, de az az autós sem, aki sutagöröngyös-alsóról jött életében először erre.
Többek között ezért sem lehet erre bazírozni.

Ismételten kihangsúlyozom, hogy ez csupán egy előzetes vélemény a hely-és az összes körülmény pontos ismerete nélkül, tehát nem állásfoglalás.”
Borítókép: Google Maps – Street View

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x