Velünk tartasz?Ennyi elég a harmincezerhez, hiszen nem repülhettél oda

Ennyi elég a harmincezerhez, hiszen nem repülhettél oda

2019-09-19 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Egy furcsa parkolási büntetéssel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre, talán többeket érint ez a kérdés, akik ilyen büntetést kaptunk. – írja olvasónk, a levelében.

“Az autómra parkolás közben szabtak ki harmincezer forintos távolléti helyszíni bírságot.

Röviden azért, mert kerékpár út mellett parkolt az autó, így ebből azt a következtetést vonták le, hogy a kerékpár úton “közlekedtem”.

A büntető cédula alapján a közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 20. paragrafusa első bekezdése elleni vétségről van szó, ami ha megfelelően jártam utána, a kerékpárúton gépjárművel való közlekedést tiltja.

Mindez egy népszerű ingyenes parkolóban történt a 13. kerületi Árpád hídi hídfő mellett.

Szinte komikus ami ebben a parkolóban történik, olyan szinten tahóparkolnak az autók egymás hegyén-hátán, egymást akadályozva, hogy volt már, hogy miközben egy felfestett “rendes” helyen parkoltam, beszorítottak és hosszú várakozás, telefonálgatás után szabadultam csak ki.

(ezeket azonban az észrevételem alapján mégsem büntetik)

Véleményem szerint az a hely, ahol a büntetést kaptam csalogatja az autósokat parkolásra, hiszen ott egy-egy autó pont elfér, a parkolást semmi nem tiltja, és ugyanaz a kavics borítja, mint a parkoló egészét.

Csak éppen, ahogy a mellékelt felülnézeti képen látszik, hogy a parkolót ketté szeli egy kerékpárút és macskaköves járda, amin a közterületesek szerint tilos áthatjtani.

Szerintem ez a hivatkozott szabály értelmezésének is kérdése, mert ott azt írják, hogy kerékpárúton gépjárművel “közlekedni” tilos, nem pedig “áthajtani.”

hirdetés

Lényegében ez egy csapda.

Arról nem is beszélve, hogy a vitatott “parkoló” helyre, vagyis inkább “csapdába” egy kis manőverezéssel (képen zölddel jelölve) másik oldalról is be lehet hajtani, a kerékpárutat nem keresztezve,

bár az nem tudom mennyire szabályos, mert ott át kell menni egy csatornafedőn, néhány fűcsomón, hangyán, eldobott cigicsikken stb…

Köszi a véleményeket, segítséget vagy figyelmet!

Üdv. Péter”

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Érdekelhet 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK