Hirdetés
Hírek
Emelnének a fuvardíjon a budapesti taxisok
Emelnének a fuvardíjon a budapesti taxisok
Hirdetés

Négy éve a jelenlegi árakon szállítanak.

Évek óta fix áron fuvarozzák ügyfeleiket fővárosi taxisok – alapdíj 450 forint, kilométerdíj 280 forint, várakozási díj 70 forint –, s idejét látják annak, hogy ezen változtasson a hivatal. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség arról tájékoztatta az mfor.hu-t, hogy szeretnék, ha a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai szervezetekkel és a Városházával közösen egy józan, és a piac számára is elfogadható mértékű tarifaemelést támogatna.

A hatósági árat 2013-ban szabályozta a fővárosi önkormányzat. Az elnök szerint mára elmondható, hogy komoly mértékben megváltozott a szolgáltatás gazdasági környezete. Tapasztalataik szerint a minimálbér-emelések hatására megugrott a kereslet a személyszállítás iránt. A fokozatosan emelkedő igényeknek viszont csak akkor tudnak megfelelni a taxisok, ha folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat. Ennek viszont, mint mindennek, ára van – szögezte le Metál. (Hogy pontosan mekkora emelést képzelnek el az nem derült ki.)

A taxisok a tarifaemelésen túl változtatnának a szerintük irreálisan magas gépjármű-biztosítási díjtételeken, valamint azon a terhen, amelyet a kötelező online pénztárgép üzemeltetési költségeként jelentkezik. Vélhetően ezek a kérdések is napirendre kerülnek november 14-én, az első Taxis Expón, amelyet a BKIK Vállalkozói Napok rendezvénysorozata keretében tartanak a Hungexpo területén.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171113_taxis_tarifa

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája