Hírek
Emelkednek a MOL Limo kötbér árai – Talán ez elrettentő lesz néhány felelőtlen felhasználónak
Emelkednek a MOL Limo kötbér árai – Talán ez elrettentő lesz néhány felelőtlen felhasználónak
Hirdetés

A Mol Limo, a MOl autómegosztó szolglátatása valamennyi bérelhető autójára köt cascot, de ettől függetlenül persze fizetnie kell a sofőrnek, ha kárt okoz az autóval. Ennek a díját emelik meg január 19-től, nem is kevéssel.

A cég szerdától módosítja az általános szerződései feltételeket – szúrta ki a Napi.hu. A korábbi ÁSZF szerint a cascos káresemény esetén a sofőröknek 10 százalékot, de minimálisan 100 ezer forintot kellett fizetniük. (A sofőr által fizetendő összeg azonban nem lehet magasabb, mint a komplett kárösszeg.)

Az új szabályok szerint az esetlegesen balesetet okozó sofőrnek a teljes kárösszeg 10 százalékát, de minimum 300 ezer forintot kell kifizetnie.

derül ki az Ászf 7.1.8 pontjából.

Emellett jelentősen nő az ittas vagy tudatmódosító szer hatása alatti vezetésnél fizetendő büntetés is. Itt  50.000-ről szintén 300.000-re nő az összeg. Ugyanez a helyzet, ha valaki olyannak adja át a volánt, aki nem vezetheti a limós autót (jogosulatlan használat).

Hirdetés

Az ittas és jogosulatlan használatra vonatkozó kötbér jelentős emeléséről szóló tájékoztatásban a Mol Limo azt írja:

„2022. január 19-ei hatállyal a következő kötbér tételeink emelkednek, hogy kiszűrjük a legproblémásabb eseteket. Reméljük, hogy ezekből nem fog kelleni behajtanunk és hogy elrettentő erővel fognak bírni.”

Forrás: Napi.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés