hirdetés

Velünk tartasz?
Elzárták a bejáróját. Tehetetlen volt. Úgy néz ki nincs érdemi megoldás erre 2020-ban Kispesten

Elzárták a bejáróját. Tehetetlen volt. Úgy néz ki nincs érdemi megoldás erre 2020-ban Kispesten

2020-12-16 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Olvasónk, Ferenc keresett meg minket egy bizonyára sokakat érintő, bosszantó eset miatt.


( És nem, ez nem az az eset, amikor a közterületet önhatalmúlag kisajátító lakók, akár kerék kiszúrással, karcolgatással és egyéb aljas revansokkal próbálják elérni azt, hogy az ő házuk elé ugyan senki ne parkoljon:

KAPCSOLÓDÓ:

Videón a szándékos károkozás. Főként a lakók fóbiája, hogy nem állhat meg akárki a házuk előtt


Ferenc ugyanis a saját kapubejáróján nem tudott autóval múlthét óta ki-be közlekedni, a 19. kerületben, mert állítása szerint egészen egyszerűen 100%-osan magatehetetlenek a hivatali szervek.

Mi volt a szerencséje?

Annyi, hogy éppen nem bent ragadt az autójával, hanem kint, ezért szabadon intézhette az ügyeit. Ellenkező esetben a saját kertje fogságában lett volna – legalábbis, ha autóval szeretett volna kimenni.

A KRESZ világosan kimondja, hogy autó behajtót szabadon kell hagyni a várakozó illetve parkoló gépjárművel.

A történet ott kezdődik hogy bejelentést tettem a 19. kerületi rendészetnél, hogy egy autóval szabálytalanul parkolnak a behajtómon, ezzel elzárva a udvaromra ki és behajtást. – kezdi levelét Ferenc.

Első körben az ügyintéző segítőkész volt, a bejelentést követő reggelen (2020.12.11) a rendészettől voltak is kint és egy bírságot helyeztek az autóra, de utána semmi változás nem történt, hétfő (2020.12.14) reggelig.

2020.12.11 – a büntetés időpontja, amivel Ferenc nem sokra megy…

Szombaton egész nap próbáltam felvenni a kapcsolatot a 19. kerületi rendészettel (a teljes osztály szabadságon volt….)

Rendőrségnél tettem bejelentést. Továbbá tőlük kaptam a tájékoztatást, hogy csak a kerületi rendészetek szállíttathatják el a járműveket…”

DE:

“Utána sikerült felvennem a kapcsolatot a 19. kerületi rendészettel:

“Amennyiben hivatalosan üzemképes a gépjármű, nem szállíttathatják el a jogszabály szerint, csak további bírságokat tehetnek rá.”

– tudta meg Ferenc.

Ezt követően felhívtam a FÖRI központot, ahol a rendkívül emberséges ügyeletestől megtudtam, hogy

kerületenként minden önkormányzat maga dönti el, hogy “lopós autót üzemeltet, vagy nem”, továbbá hogy egész Budapestnek egyetlen ilyen autója van, amelyet nem csak a Rendészet, hanem a BKK is használ…

Bevallom őszintén nem találok erre szavakat…” – írja Ferenc

“Ha összegezzük a történetem ma, 2020-ban Magyarországon, ha valaki az enyémhez hasonló helyzetbe kerül, akkor teljesen tehetetlen.”

hirdetés

Mert:

  • “Rendfenntartó szervek a bírságoláson túl semmit nem tehetnek.
  • Én, mint magánszemély az autót nem vitethetem el – még önköltségre sem – mivel nem tudom igazolni az autó tulajdonjogát.
  • Az autót nem mozgathatom, mert 2m távolságon túl lopásnak, illetve ha bármilyen kár keletkezik az autóban garázdaságnak minősül…
  • És a tulajdonos megússza tíz-tizenötezer forintos bírsággal úgy, hogy akár a műszaki vizsga lejártáig szabálytalanul parkoltatja az autóját.

Én meg, a hat hetes kisgyermek apja legyek türelemmel…

Az én esetem még szerencsés mert az autó olyankor állt a behajtómra, mikor dolgozni voltam az autómmal, de mi van ha az udvaron parkoltam volna? Akkor a tehetetlen hatóság miatt ne használjam addig az autóm ameddig a “kedves BMW-s” el nem áll a behajtómról, vagy vállaljam a “garázdaság bűncselekményével járó következményeket”???”

Happy end, ami a konzekvenciákat levonva elég kétségbeejtő

” A hétfő reggeli telefonos bejelentésemet követően voltak kint ismét a rendészet kollégái, ezúttal hosszabb időt is töltöttek kint és sikerült is megkeríteni a tulajdonost,

aki egymaga, kézi erővel tolta le az autót a behajtómról, mivel mint kiderült az autó mozgásképtelen volt, de papíron üzemképes.

A második hivatalos választ már erre az állapotra kaptam meg: “

Őszintén sajnálom a 19. kerületi és sok más egyéb kerületi rendészeti dolgozót, ahol a kerületi önkormányzat nem vállalta a “lopós autó” üzemeltetésével járó kötelezettségeket. Mert kétlem, hogy hozzám hasonlóan sokan próbálnák emberségesen közölni velük a “kérésüket”, egy hasonló módon parkoló autó eltávolítására. Véleményem szerint egy ügyintéző, vagy bármilyen egyéb alkalmazott nem érdemi meg azt amit vélhetően ezek az emberek nap mint nap megkapnak a dühös ingatlantulajdonosoktól 

Szóval, ha ez nem sikerült volna

– mármint megtalálni a tulajdonost, mert mondjuk külföldön van, vagy egészen egyszerűen külföldi rendszámú autóról van szó – akkor Ferenc a mai napig nem tudná az ingatlanát teljeskörűen használni.

Kedves Jogalkotók!

Adott a feladat, tessék valamin változtatni, mert ennek nem így kellene működni.


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK