Elvesztett egy évet az új jogsijával? Itt a magyarázat!

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Pintér Sándor belügyminiszter egy parlamenti kérdésre adott válaszban próbálta megmagyarázni, miért kötötték az új jogosítványok, útlevelek, személyik érvényességét a kérvényező születésnapjához. Az viszont nem derült ki, miért veszít el egy évet az érvényesség idejéből az, aki rosszkor kér új jogosítványt vagy útlevelet.

Többen panaszkodtak az elmúlt hetekben arról a Facebookon, hogy hiába 10 évre kérték az új jogsijuk vagy útlevelük kiállítását, azt mégis csak 9 évre kapták meg.

Hiller István MSZP-s politikus szerint valaki őt is megkereste az üggyel, mert méltánytalannak érezte, hogy a kiállítás új szabályai miatt majdnem egy év veszteség érte a jogosítványa meghosszabbításakor.

A januárban életbe lépett új szabályok alapján ugyanis ha valaki például december 31-én adja be a kérelmét a jogosítvány vagy útlevél meghosszabbítására, de január 1-jén született, akkor az új okmány érvényessége 9 év és 1 nap lesz, hiába 10 évre fizette ki az alkalmassági vizsgálat díját – idézte fel a szocialista politikus.

Hiller az ügyben parlamenti kérdést intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez, akinél “az új szabályozás jogpolitikai indokairól, az elérni kívánt eredményekről, a szabályozás célszerűségét alátámasztó érvekről” érdeklődött.

Konkrétabban azt akarta megtudni, miért kötötték a jogsi érvényességét a születésnaphoz.

Rövid válaszában a belügyminiszter csak annyit közölt, hogy az új szabályok a személyi és az útlevél érvényességét a születésnaphoz kötötték, ezzel összhangban kapcsolták hozzá ezt a dátumot a jogosítványokhoz is.

“A módosítások eredményeképpen valamennyi személyazonosításra is alkalmas okmány érvényességi ideje – a könnyebb ügyintézés érdekében – az ügyfelek születésnapján jár le, ezzel elősegítve az okmányok érvényességi idejénék ügyfelek általi nyomon követhetőségét” – írta.

 

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20170309_pinter_szulinap
Fotó: vezess.hu

 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?