Hírek
Elütötte, az autója alatt vonszolta, majd cserbenhagyta 13 éves áldozatát egy ittas férfi
Elütötte, az autója alatt vonszolta, majd cserbenhagyta 13 éves áldozatát egy ittas férfi
Hirdetés

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 decemberében Kiskunhalason ittasan autóval elütött egy kerékpározó lányt, a sértettet az autója alatt vonszolta, majd gyalogosan távozva cserbenhagyta.

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 13-án este Kiskunhalason ittas állapotban egy személyautót vezetett. A közvilágítás működött, éjszakai látási viszonyok mellett az aszfaltozott úttest nedves volt.

A vádlott az ittassága miatt alkalmatlan volt a biztonságos járművezetésre. Egy kereszteződéshez érve a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett utcán balról érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak. A vádlott a kereszteződésbe megállás nélkül, gyorsítva hajtott be és elütötte a 13 éves kerékpáros lányt, aki fékezett és az uralmát elvesztve az úttestre esett.

A sértett a vádlott autója alá került, az ittas férfi pedig a lányt az autó alatt mintegy 30 méteren át vonszolta.

A vádlott a balesetet észlelve kiszállt az autóból és gyalogosan próbált elmenekülni anélkül, hogy sérült áldozatának segítséget nyújtott volna.

A közelben tartózkodó rendőrjárőrök azonban elfogták a futva menekülő vádlottat. Az egyenruhások az autó alá beszorult, segítségért kiabáló lány testéről a gépjárművet járókelők segítségével leemelték és a lányt az autó alól kihúzták. A rendőrök a vádlottat őrizetbe is vették.

Hirdetés

A balesetben a kiskorú sértett a fején és testszerte számos, 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, amelyek szerencsére maradandó fogyatékosság nélkül gyógyultak.

A sértettet cserbenhagyó vádlottnak egy másik bűncselekményért is felelnie kell: 2019 augusztusában Kiskunhalason ittasan és nyugtató hatása alatt vezetett egy személyautót.

A jelenleg egy más bűnügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését töltő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntettén kívül minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és ittas járművezetés vétségével is vádolja.

Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés