Elütött egy motorost, ott hagyta, majd később besétált a rendőrségre érdeklődni, hogy nem okoztak-e balesetet az autójával

Elütött egy motorost, ott hagyta, majd később besétált a rendőrségre érdeklődni, hogy nem okoztak-e balesetet az autójával

2021-07-01 Facebook
Hirdetés

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki előzés közben autójával elsodort egy motorost, majd továbbhajtott. Később a rendőrségen megpróbálta úgy beállítani, mintha autóját ellopták volna a baleset előtt – olvasható az ugyeszseg.hu közleményében

A vádirat szerint az elkövető 2018. augusztus 2-án, a hajnali órákban Fóton vezette a gépkocsiját. Haladása során egy tehergépkocsi előzésébe kezdett annak ellenére, hogy vele szemben motorkerékpáros közlekedett. Az elkövető a teherautó előzése során elsodorta a motorost.

Amikor pedig észlelte a balesetet nem állt meg, hanem gyorsítva elhagyta a helyszínt. A baleset következtében a motort vezető sértett bal lábát combból amputálni kellett.

Később, a délutáni órákban az elkövető bement a rendőrségre érdeklődni, hogy nem történt-e bármilyen szabálysértés a kocsijával.

Állítása szerint ugyanis még előző nap estéjén azt valaki ellopta, de később a baleset után megtalálta úgy, hogy az elején időközben sérülés keletkezett.

Hirdetés

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az autót vezető férfi ellen.

Forrás: ugyeszseg.hu

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés