Hirdetés

Hírek
Elütött egy motorost, ott hagyta, majd később besétált a rendőrségre érdeklődni, hogy nem okoztak-e balesetet az autójával
Elütött egy motorost, ott hagyta, majd később besétált a rendőrségre érdeklődni, hogy nem okoztak-e balesetet az autójával
Hirdetés

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki előzés közben autójával elsodort egy motorost, majd továbbhajtott. Később a rendőrségen megpróbálta úgy beállítani, mintha autóját ellopták volna a baleset előtt – olvasható az ugyeszseg.hu közleményében

A vádirat szerint az elkövető 2018. augusztus 2-án, a hajnali órákban Fóton vezette a gépkocsiját. Haladása során egy tehergépkocsi előzésébe kezdett annak ellenére, hogy vele szemben motorkerékpáros közlekedett. Az elkövető a teherautó előzése során elsodorta a motorost.

Amikor pedig észlelte a balesetet nem állt meg, hanem gyorsítva elhagyta a helyszínt. A baleset következtében a motort vezető sértett bal lábát combból amputálni kellett.

Később, a délutáni órákban az elkövető bement a rendőrségre érdeklődni, hogy nem történt-e bármilyen szabálysértés a kocsijával.

Állítása szerint ugyanis még előző nap estéjén azt valaki ellopta, de később a baleset után megtalálta úgy, hogy az elején időközben sérülés keletkezett.

Hirdetés

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az autót vezető férfi ellen.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés