Hirdetés

Hírek
Eltűntek a mobil sebességmérők az utakról!?
Eltűntek a mobil sebességmérők az utakról!?
Hirdetés

Egyre többen tapasztalják, hogy a fixen telepített sebességmérőkön kívül, út menti autókból nem mérnek sebességet a rendőrök – világít rá az ATV híradója.

A híradó megkérdezte az ORFK-t az okokról és, hogy valóban így van-e, ám konkrét válasz nem érkezett. Az atv szerint, több közlekedési szakember is azt mondta, hogy szerintük a rendőrség leállította a méréseket. Tény, hogy az utóbbi egy hónapban nem jelent meg sebességrekorder a rendőrségi honlapon, és a hasonló témájú Facebook-oldalakon is nagy a hallgatás.

Mint írják:

A trafihunter.hu oldalon délután csak a fixen telepített traffipaxokat mutatta a térkép. Ez pedig az is jelentheti, hogy a rendőrség sehol sem mért út szélén álló autókból.

A híradó stábja az utóbbi napokban országszerte próbált sebességmérő autókat találni, de hiába. Nem találtak sem rejtve, sem nyilvánosan traffipaxot használó járműre.

Egy sebességméréssel foglalkozó internetes oldal kezelője is azt mondta, hogy feltűnően eltűntek a bejegyzések.

Több tag fel is vetette – és én is észrevettem – hogy körülbelül másfél hónapja nincs bejegyzés arra vonatkozóan, hogy traffipax lenne az úton” – árulta el Pap Zoltán.

Hirdetés

Nagy László, pécsi közlekedési szakjogász – aki korábban a megyei főkapitányság vezető közlekedési rendőre volt – azt mondta, hogy neki is feltűnt a traffipaxok hiánya. Hozzátette: korábban például karácsony körül vonták vissza az eszközöket, hogy ne rontsák az ünnep hangulatát, de most tippelni sem tud az okokról.

Mint elárulta, több emberrel is beszélt, de kitérő válaszokat kapott, így „valamilyen utasításfélét” feltételez a háttérben.

A híradó stábja is érdeklődött a rendőrségen, de kérdésükre levélben azt a választ kapták, hogy a véda-rendszer rendben működik.

A mérésekről pedig azt írták:

a rendőrség a sebességellenőrzési tevékenységét mindenkor – így jelenleg is – az aktuális közlekedésbiztonsági helyzet értékelése alapján indokolt helyszíneken és intenzitással végzi.

Forrás: ATV

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés