Hirdetés
Hírek
Eltűntek a Lime és Breezy elektromos rollerek Budapest utcáiról
Eltűntek a Lime és Breezy elektromos rollerek Budapest utcáiról
Hirdetés

Eltűntek Budapest utcáiról a mobiltelefonos applikációval bérelhető elektromos Lime és a Breezy rollerek – szúrta ki a G7 

A Lime március 19-én tüntette el a rollereket a fővárosból. Erről a felhasználókat nem értesítették, és közleményt sem adtak ki Magyarországon, az angol nyelvű tájékoztatás – miszerint a koronavírus-járvány miatt Dél-Koreát leszámítva világszerte szüneteltetik tevékenységüket – múlt heti keltezésű.

Ez sokakat váratlanul ért: volt, aki néhány nappal korábban pont azért váltott bérletet, mert a járvány miatt akarta használni a rollereket, ő úgy tűnik bukta a pénzét.

Hirdetés

A negyedmillió leállított roller közül kétséges, hogy mennyi fog valaha újraindulni.

A járvány megjelenése miatt összeomló kereslet miatt ugyanis a legnagyobb rolleres cégek március végén leállították szinte az összes városban a működésüket. Budapesten a Lime hazai kihívója, a Breezy rollerei is eltűntek az utcákról. (A Breezy honlapján most az olvasható, hogy  „komoly fejlődési pillanat előtt vagyunk! Ha minden a terveink szerint halad, egy megújult, modernebb és minden tekintetben jobb szolgáltatással találjátok szembe magatokat, amikor visszatérünk!”)

 

A rollereket alapvetően külföldiek, turisták használták, márpedig  a turizmus leállt, így amíg a Mol Bubi-ra továbbra is nagy kereslet van, hiszen sokan inkább nyeregbe szálltak, hogy ne kelljen másokkal közösen közlekedniük, addig a fent említett e-rollerek kereslete drasztikusan csökkent.

Az összeomlás mérete egészen elképesztő: a Bloomberg információi szerint Párizsban 98 százalékkal estek vissza a bérlések márciusban csupán néhány nap alatt.

Forrás: G7.hu

 
MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája