Hirdetés

Gondolkodtató
Eltűnnek a hangszórók az autókból – így fogunk zenét hallgatni a jövőben
Eltűnnek a hangszórók az autókból – így fogunk zenét hallgatni a jövőben
Hirdetés

A közeljövő autóiban megeshet, hogy nem lesznek a mai értelemben vett hangfalak. Mint egy hangszer teste, a kocsitest egyes elemei lesznek a hangdobozok.

Az egész rendszer lényegében az autó alkotórészévé válik, ha elterjed az a technológia, amellyel a Continental a videón és képeken is láthatóan kísérletezik.

A hangrezgések ezeket hozzák működésbe és például a tetőkárpit, vagy az ajtóoszlopok lesznek, amelyek rezonátorként működve hangot bocsátanak ki. (Annyit megjegyeznénk, hogy az Audi győri gyárában járva egyszer, ahol pont a menet közbeni hangokat, vibrációkat vizsgálták a mérnökök, szemléltetésből egy Audi A3 szedán csupasz fém karosszériáját hozták rezgésbe vélhetően hasonló elven, hogy a lemezek muzsikáljanak és Quimby – Autók egy szerpentinen száma közel tökéletesen szólalt meg így.)

Az egyik legnagyobb előnye lenne egy ilyennek a hagyományos eszközökkel szemben a súlycsökkenés. A komoly vasmagot tartalmazó mélyládák helyett, ha maga a kocsi teste lesz a mélynyomó doboza, akkor az egész hifi rendszer alapelemei akár 4,4 kilogramm súlyúra csökkenthetők.

A szkepticizmus elég erős a rendszerrel szemben az iparági szereplők részéről, a Bang & Olufsen gyártó szerint például a mai hangrendszerek alig 20 kilót jelentenek, nem sok értelme van ezeket így kiváltani.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170704_Eltunnek_a_hangszorok_az_autokbol__igy_fogunk_zenet_hallgatni_a_jovoben


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés