Hirdetés

Hírek
Eltörölné az MSZP a kerékbilincselést
Eltörölné az MSZP a kerékbilincselést
Hirdetés

Az MSZP a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogja, hogy Budapest közigazgatási határain belül töröljék el a kerékbilincs alkalmazását a bírságoláskor.

Tarlós István a 2006-os kampányában azt ígérte, megválasztása esetén az első dolga lesz felszámolni a kerékbilincselést Budapesten – idézte fel közleményében az MSZP.

Bár 2010 óta ő a polgármester, a kerékbilincselést nem törölték el, sőt, a szocialisták szerint ez mára sosem látott méreteket öltött a fővárosban.

„Elég akár egy félreeső, kis utcában a menetiránnyal szemben parkolni vagy épp néhány centiméterrel túlnyúlni a felfestett csíkokon” – írta Horváth Csaba és Szaniszló László a közgyűlés MSZP-s képviselői nevében.

Szerintük egyértelmű, hogy mind a főváros, mind a kerületek elsősorban bevételszerzési céllal használják „ezt a barbár és kőkorszaki módszert”, amely túl azon, hogy gyakran aránytalan és indokolatlan terhet ró az autósokra, akár napokra is konzerválhatja a szabálytalan helyzetet.

Felidézték, hogy az indokolatlan fővárosi kerékbilincselések miatt az alapvető jogok biztosa is vizsgálatot indított, amelyben elmarasztalta a hatóságot.

„A Fővárosi Közgyűlés soron következő rendes ülésén lehetőséget adunk Tarlós Istvánnak, hogy betartsa 11 éve tett ígéretét” – tették hozzá.

Tarlós egyébként még 2011-ben is kiállt a kerékbilincselés eltörlése mellett, legalábbis akkor ezt közölte a Főpolgármesteri Hivatal a hvg.hu-val.

De akkor azt is hozzátették, hogy ehhez a főváros egészére kiterjedő, egységes parkolási rendszerre van szükség, a javaslatot ugyanis nem annak idején támogatták egyes városrészek, és sikeresen blokkolták a főpolgármester tervének keresztülvitelét.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170321_kerekbilincs_mszp
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés