Eltörölné az MSZP a kerékbilincselést

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Az MSZP a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogja, hogy Budapest közigazgatási határain belül töröljék el a kerékbilincs alkalmazását a bírságoláskor.

Tarlós István a 2006-os kampányában azt ígérte, megválasztása esetén az első dolga lesz felszámolni a kerékbilincselést Budapesten – idézte fel közleményében az MSZP.

Bár 2010 óta ő a polgármester, a kerékbilincselést nem törölték el, sőt, a szocialisták szerint ez mára sosem látott méreteket öltött a fővárosban.

“Elég akár egy félreeső, kis utcában a menetiránnyal szemben parkolni vagy épp néhány centiméterrel túlnyúlni a felfestett csíkokon” – írta Horváth Csaba és Szaniszló László a közgyűlés MSZP-s képviselői nevében.

Szerintük egyértelmű, hogy mind a főváros, mind a kerületek elsősorban bevételszerzési céllal használják “ezt a barbár és kőkorszaki módszert”, amely túl azon, hogy gyakran aránytalan és indokolatlan terhet ró az autósokra, akár napokra is konzerválhatja a szabálytalan helyzetet.

Felidézték, hogy az indokolatlan fővárosi kerékbilincselések miatt az alapvető jogok biztosa is vizsgálatot indított, amelyben elmarasztalta a hatóságot.

“A Fővárosi Közgyűlés soron következő rendes ülésén lehetőséget adunk Tarlós Istvánnak, hogy betartsa 11 éve tett ígéretét” – tették hozzá.

Tarlós egyébként még 2011-ben is kiállt a kerékbilincselés eltörlése mellett, legalábbis akkor ezt közölte a Főpolgármesteri Hivatal a hvg.hu-val.

De akkor azt is hozzátették, hogy ehhez a főváros egészére kiterjedő, egységes parkolási rendszerre van szükség, a javaslatot ugyanis nem annak idején támogatták egyes városrészek, és sikeresen blokkolták a főpolgármester tervének keresztülvitelét.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170321_kerekbilincs_mszp
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?