Hírek
Elszabadultak a deszkák az utánfutóról és felnyársalták az autót Jakabszállásnál
Elszabadultak a deszkák az utánfutóról és felnyársalták az autót Jakabszállásnál
Hirdetés

A saját utánfutójáról elszabadult deszkák nyársaltak fel egy kocsit Jakabszállásnál az 54-es főúton, miután a sofőr hátulról belerohant egy kanyarodni készülő kamionba.

Az ütközés következtében a deszkák előre repültek, centikkel elkerülve a sofőrt, és az anyósülést a műszerfalig nyomták. A 61 éves férfi csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, és mellkasi sérüléssel szállították kórházba további vizsgálatokra.

Hirdetés

Az RTL Híradójának beszámolója szerint a helyszínre érkező rendőr megdöbbent a látványon, mivel a többmázsányi deszkarakományt csupán néhány gumipókkal és egyetlen hevederrel rögzítették a ketreces utánfutóra, ami nem nyújtott megfelelő biztonságot.

Gombkötő Ferenc vezetéstechnikai szakértő szerint a baleset oka a sofőr figyelmetlensége és a nem megfelelő rakományrögzítés volt. Hangsúlyozta, hogy a rakományt úgy kell rögzíteni, hogy az semmilyen körülmények között ne mozdulhasson el előre, kiemelte azt is, hogy az utánfutót vontató sofőröknek nagyobb követési távolságot kell tartaniuk az előttük haladó járművekkel szemben.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított a sofőr ellen, aki pénzbüntetésre is számíthat a helytelen rakományrögzítés és a figyelmetlenség miatt.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés