Hirdetés

Hírek
Elmegyógyintézetbe került a ceglédi férfi, aki gázolással fenyegette a háza elé parkolókat
Elmegyógyintézetbe került a ceglédi férfi, aki gázolással fenyegette a háza elé parkolókat
Hirdetés

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került az a ceglédi férfi, akit idegesített, hogy háza elé parkolnak a szemben lévő óvodába érkező szülők, ezért gázolással fenyegetőzött – adta hírül a Blikk.

A 44 éves férfi a család háza pontosan szemben van a kisdedóvóval, a picik szülei pedig rendszeresen a család háza elé álltak kocsijukkal arra a pár percre, amíg gyereküket bekísérték az intézménybe. A férfi ezt nem bírta elviselni, ezért minden egyes alkalommal kiment, és próbálta őket elzavarni.

A férfi egy idő után megelégelte, hogy hiába balhézik, úgy döntött, problémájával egyenesen a körzet önkormányzati képviselőjét keresi meg, majd később márciusban fenyegető üzenetet küldött az érintett képviselőnek és a rendőrségnek.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetőjétől akart tízmillió forint fájdalomdíjat és bocsánatkérést árt el, ellenkező esetben elgázolja az oda parkolókat – állt  a levelében, amit a követelését a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak is elküldte.

Hirdetés

A fenyegetés miatt a férfit előállították ő pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került, mert nem tudták kizárni, hogy elmeállapota kóros. Ha bebizonyosodik, valóban nem ép az elméje, büntetést sem kap majd tettéért, hanem amíg szükséges, az intézetben marad, ám onnan kijöhet majd.

Védencem senkit nem akart bántani, csupán rossz módját választotta az indulatai levezetésének. Ma már ő is tudja, hogy hibázott. Ő és a családja is nagyon megkönnyebbült, hogy sikerült a házon túladniuk, és így talán új életet kezdhetnek – mondta a lapnak dr. Lichy József ügyvéd.

Mielőtt ennyire eldurvult volna a helyzet, éveken keresztül, szinte heti rendszerességgel jelezte problémáját a városi képviselő-testület egyik tagjának, később a fogadóórákon is megjelent, ahol már trágár szavakkal szidalmazta a képviselőt, változás azonban nem történt, a kocsik ugyanúgy a háza előtt sorakoztak.

Az életveszélyesen megfenyegetett képviselő, ha akart volna sem tudott volna semmit tenni a helyzet megoldásáért. A szabályok értelmében ugyanis a családi ház előtti rész sehol nem az ingatlan tulajdonosáé, hanem közterületnek számít.

Forrás: Blikk.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés