Hirdetés

Gondolkodtató
Ellopták a kocsiját, AirTag segítségével került elő Dubajban
Ellopták a kocsiját, AirTag segítségével került elő Dubajban
Hirdetés

A kocsit Torontóban vitték el, és Dubajban kötött ki.

Hónapokon át láthatta egy kanadai autótulajdonos, hogy merre jár a világban az ellopott autója. A mai technika segítségével egyértelmű tudta, hol van az autója, az illetékes hatóságok ennek ellenére nem tudták lefoglalni az autót.

Miután Andrew korábbi terepjáróját ellopták tavaly májusban, megfogadta, hogy az új GMC Yukon XL-jét két darab Apple AirTaggel látja el. Ennek ellenére mégis eltulajdonították az autót.

A kanadai CBC portál, amely figyelemmel kísérte az eseményeket, beszámolt arról, hogy az autó lopása után órákon át mozgott Toronto környékén, majd az AirTag egy vasúti konténerből jelezte a helyét. Bár a helyszínen lévő rendőrök nem nyithatták ki a konténert, és egy vasúti magánhatósághoz irányították Andrew-t, a társaság nem lépett időben, és az autó továbbhajtott.

A lopás hetedik napján Andrew újabb jelzést kapott a Montreal-i kikötőből, majd egy hónap csend következett. Az AirTag akkor jelezte, hogy az autó Antwerpen kikötőjében landolt Belgiumban. Szeptember 26-án egy újabb jelzés érkezett, ezúttal már egy dubaji kikötőből.

Hirdetés

Andrew és autója között most mintegy 11 000 kilométeres távolság van, és több kísérletet tett már, hogy a rendőrség segítségével megállítsa az autót. A tulaj szerint a rendőrség részben hárította a felelősséget, részben pedig egyszerűen nem volt elég gyors.

Andrew és apja, aki nyugdíjas ügyvéd, közben intenzíven foglalkozott azzal, hogyan lehetne visszaszerezni az autót. Felbéreltek egy magánnyomozót is Dubajban, aki végül megtalálta az autót, amit közben eladásra kínáltak 80 ezer dollárért.

A torontói rendőrség továbbra is hivatalosan nyomoz az ügyben, Andrew és apja pedig kapcsolatba lépett mind az Interpollal, mind az emirátusok rendőrségével. „Mindent megtettünk, amit csak tudtunk, kivéve, hogy elmenjünk, és megpróbáljuk magunk visszaszerezni az autót” – mondta a tulajdonos.

Az autó az utóbbi hetekben legalább nem utazott tovább, és a CBC szerint még mindig az Arab Emírségek területén, egy használt autó parkolóban áll.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés