Hirdetés

Hírek
Ellepték a rendőrök a belvárost. Összesen 563 embert igazoltattak, 13 embert elfogtak vagy előállítottak, 411 gépkocsit ellenőriztek
Ellepték a rendőrök a belvárost. Összesen 563 embert igazoltattak, 13 embert elfogtak vagy előállítottak, 411 gépkocsit ellenőriztek
Hirdetés

101 rendőr, valamint a társszervek munkatársai tartottak komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést pénteken éjszaka Budapest V., VI, és VII. kerületében. Igazoltattak 563 embert, ellenőriztek 411 gépkocsit (ezek majdnem egynegyede taxi volt), egy szórakozóhelyet, elfogtak vagy előállítottak összesen 13 embert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság március 22-én estétől másnap hajnalig újra komplex bűnügyi és rendészeti akciót szervezett a főváros V., VI. és VII. kerületében. A razzián részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Munkaügyi Hatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, illetve a Belváros-Lipótváros Önkormányzat és Közterületfelügyelet munkatársai. Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt járművezetők kiszűrése volt.

Hirdetés

police.hu

563 embert igazoltattak, elfogtak vagy előállítottak 13 embert, köztük garázdaságok elkövetőit, ittas és engedély nélkül vezetőt, valamint szabálysértés miatt körözött személyeket. 411 gépkocsit, közte 106 taxit ellenőriztek. Utóbbiaknál a BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel drosztengedély hiánya, eltérő tarifa, fix viteldíj alkalmazása, és egyéb, taxirendeletben foglalt szabályszegések miatt. Az egyik sofőrnek korábban be nem fizetett bírságát már elzárásra változtatták, őt a rendőrök előállították, majd a férfi befizette a bírságot.

police.hu
Hirdetés

Az egyenruhások 177 alkoholszondát alkalmaztak, amely egy esetben jelzett ittasságot – az autó vezetőjét előállították, és eljárást indítottak ellene. Közlekedési jogsértések miatt öt szabálysértési feljelentést tettek, 13 esetben bírságot szabtak ki. A közlekedési hatóság szakemberei tíz rossz állapotú járművet soron kívül műszaki vizsgára rendeltek, engedély nélküli átalakítás miatt háromnak elvették a forgalmi engedélyét. A rendőrök kiemelten kezelték a helyben lakókat zavaró közterületi alkoholfogyasztást, emiatt 15 alkalommal intézkedtek.

A hatóságok a belváros forgalmas közterületeire és a szórakozóhelyek környékére koncentráltak, de ellenőriztek egy belvárosi szórakozóhelyet is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség megerősítő erőivel folyamatosan kiemelt jelenlétet biztosít a belvárosban, emellett ilyen nagy létszámú, komplex akciót is minden hónapban tartanak.

police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés