SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Elkészült a turbókörforgalom a repülőtérnél

Elkészült a turbókörforgalom a repülőtérnél

2020-07-10 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Elkészült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető körforgalom, az uniós támogatással megvalósult beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbbé vált a terminál megközelítése. Folyamatban van egy kerékpárút kiépítése is, amely a Market Centraltól a 2. terminálig biztosít összeköttetést, és várhatóan jövő év első felében készül el – közölte a Budapest Airport.

Hétfőn elkészült, és ezt követően át is adták a forgalomnak a 4. számú főútról a Liszt Ferenc Repülőtér 2. terminálja felé vezető úton megépült kétsávos turbókörforgalmat, amelynek köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá vált a repülőtér közúti megközelítése.

A körforgalmat úgy alakították ki, hogy a 2. terminál jövőben növekvő utasforgalmát és a Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt hatékonyan kiszolgálja.

A munkálatok ütemezésére nagy hangsúlyt fektetett a Budapest Airport a közlemény szerint: a körforgalom kevesebb mint egy év alatt készült el, úgy, hogy az építkezés a normál közúti forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarta. A körforgalom építése összesen 1 milliárd forintba (3 011 767 euróba) került, amelynek 85 százalékát utólagos támogatással téríti meg az Európai Unió, egy átfogó, földi oldali repülőtér-fejlesztési csomag részeként.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A jelentős részben EU-támogatásból megvalósuló fejlesztési csomag részeként a elkövetkező időszakban további projektek valósulnak meg.

A Budapest Airport a közeljövőben új főportát épít, valamint felújítja és bővíti az ahhoz kapcsolódó szervizutat, amely ezt követően csatlakozni fog a vecsési kettős körforgalomhoz is.

Ezzel egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a repülőtérre történő közúti közlekedést és áruszállítást is. A repülőtér területén belül az új főportát szintén szervizút köti majd össze a C portával.

A projekt részeként kerékpárutat is kiépítenek a vecsési kettős körforgalomtól a Holiday parkolóig és az új főportáig.

Forrás: airportal.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-10-04 Facebook

RTL Klub: Luxusautókat videózott az út szélén, elütötték

A reggel posztolt videóval foglalkozott az RTL Klub Híradó is, akik megtudták...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: