Hirdetés

Gondolkodtató
Elképesztő balesetet rögzített a Magyar Közút kamerája az M25-M3-as gyorsforgalmi úti csomópontban
Elképesztő balesetet rögzített a Magyar Közút kamerája az M25-M3-as gyorsforgalmi úti csomópontban
Hirdetés

2020. szeptember 11-én, pénteken egészen döbbenetes balesetet rögzített a Magyar Közút egyik kamerája.

A nemrégiben elkészült M25-ös autóútról az M3-as autópályára hajtott fel egy utánfutót vontató pick up.

A jármű 67 éves sofőrje az M3-asra felhajtó ág végén hirtelen teljes mértékben szabálytalanul elkezdett megfordulni és a gyorsforgalmi úton a menetiránnyal szemben hajtott fel.

Sajnálatos módon a csomópontnál több jármű is közlekedett, egy személyautónak pedig nem volt esélye, nem tudta kivédeni az ütközést és nagy erővel becsapódott az autópályán szabálytalanul megfordult járműbe.

Az ütközés erejétől a pick up utánfutója leszakadt és az árokba csapódott, csak a szerencsén és az ott haladó járművek sofőrjeinek jelenlétén múlt, hogy nem történt újabb baleset. A pick up-ba becsapódott autóban egyébként 4 gyermek és 2 felnőtt utazott.

Hirdetés

A kérdéses csomópontban minden szükséges előjelzés adott volt:

előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy volt kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk.

A felvételeken jól látszik a balesetet okozó jármű mozgásából, hogy egy ideig szabályosan haladt a felhajtó ágon, de annak M3-as autópályába való csatlakozásánál meggondolta magát.

Számos megelőző intézkedést tettünk már, hogy megakadályozzuk az autópályán azokat a baleseteket, amelyeket forgalommal szemben haladó autósok okoznak. Eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepítettünk, amelyek szembehajtás esetén azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást. Ha véletlenül eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vagy tolassunk vissza! – írja a Magyar Közút a YouTube csatornáján.

Hirdetés


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x