Gondolkodtató
Eljutott hozzá a poszt. Hátsó szélvédőjét törte be egy agresszív autós
Eljutott hozzá a poszt. Hátsó szélvédőjét törte be egy agresszív autós
Hirdetés

3-án, pénteken posztoltuk a következő esetet, bízva abban, hogy a segítségetekkel eljut az információ a károsulthoz, miszerint olvasónk segítséget ajánlott fel a menekülni kényszerült károsultnak, akinek hátsó szélvédőjét betörte egy autós.

A történetben volt egy tévedés. A károsult autója – mint kiderült – nem egy Opel Astra, hanem egy Fiat Brava típusú gépkocsi volt.

A Fiat tulajdonosa tegnap este felvette velünk a kapcsolatot,

fotókkal igazolta, hogy bizony ő az esemény elszenvedője. Mi ígéretünkhöz híven összekötöttük olvasónkkal, aki szemtanúja volt a felháborító esetnek.

Ezt küldte olvasónk akkor:

Az alábbi történetet osztanám meg veletek, bízva abban, hogy segítségetekkel az elkövető megkapja méltó jutalmát és legközelebb jobban átgondolja mielőtt ilyet tenne.

2021.09.02-án (csütörtök), kb. 16.30 körül gyalogosként közlekedtem, az 1-es villamosról a Vágány u./ Róbert Károly krt. megállóban szálltam le és onnan Rákosrendező vá. felé vettem az irányt. A Szent László út és Dévényi utca torkolatánál a szokásos délutáni torlódás, tülekedés. Elengedtem egy buszt, majd a korábban említett kereszteződés mellett lévő zebrán leléptem az útról, jobbról érkező megáll, balról érkező kissé késlekedve, de szintén,

ám a mögötte érkező golfos valószínűleg nem feltételezte az előtte haladóról, hogy -szabályosan- átengedi az előtte épp igyekvő gyalogost ezért komolyabb csikorgós fékezést nyomott. Elég pontosan láttam a történteket, kb. 40 cm volt a távolság a két autó között amikor megállt.

Mikor átértem az úttesten, a golfot vezető úriember nem túl szalonképes hangnemben

üvöltözni kezdett az előtte álló, épp indulni készülő autóstársának, erre azért nem kaptam fel a fejem, mert lássuk be, sajnos elég mindennapos eset a városi közlekedésben.

Azonban a következő pillanatban ajtócsapódás, még hevesebb anyázás, majd hangos csattanás és üvegszilánkok földet érésének zaja, na erre már megfordultam.

Hirdetés

Az Opel Astra – már tudjuk, hogy Fiat Brava – hátsó szélvédője teljes egészében bezúzva, aki ekkor padlógázzal távozott -gondolom megijedt-, hős emberünk pedig mindenfélét mutogatva adta tudtára, hogy nagyon helyesen tette, hogy ilyen gyorsan elhúzta a csíkot…

Azonnal rohantam, hogy megpróbáljam feltartani a félkegyelmű sofőrt, azonban mire visszaértem, bevágta magát a kocsiba és távozott. Annyi időm volt, hogy lőttem egy fotót az autójáról, de többet sajnos nem tudtam tenni. Felháborítónak találom, hogy ilyen állatok szabadon garázdálkodhatnak, következmények nélkül.

Ha mással nem tudtam, legalább azzal segíteni szeretnék a pórul járt autósnak, hogy ha veszi a fáradságot és feljelentést tesz a rendőrségen, akkor tanúskodom az ügyben.

Ahogy említettem, az elkövető autójáról sikerült fotót készítenem, melyet csatolok a levelemhez, illetve a pontos helyszínt is megjelölöm. Akárhogyan is, bízom benne, hogy az idegbeteg sofőr valamilyen módon kézre kerül, mert az áldozat erre nem szolgált rá.”

– írta meg olvasónk, akinek köszönjük ezt a hozzáállást, a károsult nevében is.

Köszönjük nektek, hogy ismét bizonyított a közösség ereje.

Reméljük, hogy a tanúskodásnak hála, elnyeri méltó büntetését az agresszív hajlamú közlekedőtárs.

Amennyiben további információnk lesz a történetről, beszámolunk róla.

Többször bebizonyosodott az oldalon, hogy mekkora ereje van a közösségnek.Emlékeztek, amikor nektek hála megtaláltuk a kiscsikót?

VIDEÓ: A kiscsikó nagy találkozása. Hihetetlen, de nektek köszönhetően meglett


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés